Kabak mücver (Cuketové placky)
Autor receptu: nazarboncuk
Tieto cuketovo-syrové placky sú vďačnou večerou, možno ich jesť aj studené. V kombinácii s cesnakovým jogurtom je to veľká dobrota.
2 porcie |
20 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Cukety umyjeme, no nešúpeme. Ja som ich prekrojila a lyžičkou vydlabala semienka (nemám ich rada). Potom ich nastrúhame na hrubom strúhadle. Osolíme, premiešame a vložíme do sitka asi na 15 minút odkvapkať.
- Medzitým si nadrobno nakrájame cibuľku, petržlenovú a kôprovú vňať a cesnak. Cuketu vyberieme zo sitka, a v dlaniach poriadne vyžmýkame zvyšnú tekutinu. Vložíme do misky. Pridáme nastrúhaný prípadne rozmrvený syr, nakrájanú cibuľku, petržlen, kôpor a cesnak. Ochutíme mletým čiernym korením a chilli korením.
- V inej nádobe rozšľaháme vajíčko a pridávame múku. Vymiešame riedke cestíčko. Pridáme cuketovú zmes a dobre premiešame. Solíme opatrne, nakoľko syr je dosť slaný.
- Lyžicou kladieme malé kôpky do rozpáleného oleja, vytvarujeme placky. Smažíme do zlata z oboch strán. Vyberieme a na papierovej vreckovke necháme odsať prebytočný olej.
- Biely jogurt zmiešame s pretlačným cesnakom a štipkou soli. Podávame s plackami.
Dobrú chuť!