Foto: diabambulka
Je jeseň a jabĺčka k nej neodmysliteľne patria, tak prečo si ich nespojiť so šiškami a urobiť pravé jesenné jablkové šišky :-))) " Ja Zobraziť celý popisJe jeseň a jabĺčka k nej neodmysliteľne patria, tak prečo si ich nespojiť so šiškami a urobiť pravé jesenné jablkové šišky :-))) " Ja som pampúch pampúšik mäkký ako vankúšik " to je kúsok z rozprávky, ktorú má veľmi rád náš synček a presne to platí aj pri jesenných jablkových šiškách - sú mäkkučké ako vankúšik, mala som dnes problém sa od nich odtrhnúť...mňam
príprava
Suroviny
3 čajové lyžičky |
|
125 ml vlažné |
|
3 PL |
|
50 rozpustené |
|
2 ks |
|
1 čajová lyžička |
|
1 čajová lyžička |
|
4 ks |
|
1 a 1/2 PL vlažná |
|
2 PL /um |
|
335 g |
|
|
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Do misky dáme múku, vlažné mlieko, vlažnú vodu, 2 PL práškového cukru, 3 čajové lyžičky susšeného droždia Dr.Oetker.
-
2
Troška premiešame a pridáme žĺtka, rozpustené maslo a rum - aby pri vysmážaní šišky nenasali toľko tuku.
-
3
Vyšľaháme si tuhý sneh z bielkov a najskôr rukou a potom vareškou zapracujeme do cesta. Vymiesime.
-
4
Cesto preložíme do misky, ktorú si vymastíme troškou oleja, aby išlo dobre po vykysnutí vyklopiť a nenalepilo sa na steny misky. Zakryjeme misku potravinárskou fóliou a necháme 45 minút kysnúť, tak aby cesto zdvojnásobilo objem. Poslednú lyžicu práškového cukru vymiešame s citrónovou šťavou,
-
5
mletou škoricou a pokrájanými jablkami. Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, opäť premiesime a vyvaľkáme na hrúbku 1 cm. Takto krásne nám cesto vykyslo.
-
6
Cesto jemne vyvaľkáme a na polovicu plátu si naznačíme kde budeme vykrajovať šišky a rozložíme jablká. Druhou polovicou cesta preložíme. Vykrojíme väčšie kolieska
-
7
-krásne sa nám cesto spojí a do stredu každej šišky vykrojíme ešte malé koliesko. Necháme podkysnúť a vysmážame vo väčšom množstve oleja z obidvoch strán. Na začiatku smaženia si dáme najskôr do oleja 2 kolieska očistenej čerstvej mrkvi, aby sa nám olej nepripaľoval a zakryjeme pokrývkou. Keď šišky otočíme už ich nezakrývame pokrývkou - tú si utrieme papierovou servítkou, aby bola suchá, nachystaná na ďalšie vysmážanie. Šišky spolu s mrkvou vyberieme. Každú šišku necháme odkvapkať na papierovom obrúsku, aby sme ju zbavili prebytočného tuku. Pri každom ďalšom vysmážaní opäť vložíme dve kolieska mrkvi do oleja...
-
8
Posypeme práškovým cukrom a podávame. Pre tých mlsnejších podávame so šľahačkou :-))) Dobrú chuť...
Postoj chvíľu, dobehnem ťa,
ľúbim sladké raňajky!
Nádherné!!!!!!
elisticka jasné stredy som tiež vysmažila boli vllastne plnené tými jabĺčkami, len sa mi preklápali pri vysmážaní- boli maličké a ako rástli tak sa točili, ale pomohla som si pridržaním s vidličkou, tie veľké sa robili super a zožali najväčší úspech:-)
sladkacokolada dojdi, kľudne si urobíme spolu a uvidíš že nič to nieje, len to chce troška času aby vykysli, vtedy sú super nadýchané...
ďakujeeem všetkým...
piť nebudem tú už nenapodobní nikto.
z časopisu?
Pridaj fotorecept, a si v hre o 10 balíčkov od Dr.Oetker. [AKTUALIZOVANÉ 10.11.2011 o výhercov súťaže] :-)