Jesenné hovädzie na zelenine (fotorecept)

Autor receptu: mariamka

Naozaj som nevedela ako to pomenovať. Hovädzinu som varila prvý či druhýkrát a v takejto úprave úplne na novo. Bola to lotéria, ktorá celkom vyšla.

Postup

  1. S hovädzím mäsom naozaj nemám skúsenosti, kúpila som toto, čo sa mi páčilo.
  2. Nakrájala som ho na veľké kocky, osolila, okorenila.
  3. Dve veľké červené cibule som spenila na bravčovej masti a na nich nechala zatiahnuť mäso.
  4. Medzitým alebo ešte skôr si očístíme a nakrájame zeleninu: mrkva, tekvica, petržlen /fotky sa mi nejakou záhadou vymazali/. Na mäsko navrstvíme zeleninu, zalejeme vývarom zmiešaným s vínom, pridáme bob.list, klinčeky, nové korenie, rozmarín a chilli, zakryjeme a dve hodiny si to snažíme nevšímať. Použila som takú tú liatinovú platňu, čo býva súčasťou plynových sporákov, ale kľudne môžete to dať do rúry, ako ste zvyknutí.
  5. Po dvoch hodinách /sú to nervy, ale treba vydržať/ odkryjeme a čaká nás niečo takéto.
  6. Aj mňa to prekvapilo, že tekutina sa vôbec nevyvarila, mäso sa udusilo a zelenina zostala v celku. Ochutnáme a podľa svojich chutí dochutíme /v mojom prípade čerstvé ČK a trošku soli/.
  7. Ako prílohu som zvolila moje osvedčené šťuchané zemiaky s kyslou smotanou.
  8. A mladý špenát rýchlo podusený na olivovom oleji, cesnaku, ochutený balzamikom.
  9. Hotovo, nech sa páči k stolu, dobrú chuť.