Jesenné hovädzie na zelenine (fotorecept)
Autor receptu: mariamka
Naozaj som nevedela ako to pomenovať. Hovädzinu som varila prvý či druhýkrát a v takejto
úprave úplne na novo. Bola to lotéria, ktorá celkom vyšla.
Postup
- S hovädzím mäsom naozaj nemám skúsenosti, kúpila som toto, čo sa mi páčilo.
- Nakrájala som ho na veľké kocky, osolila, okorenila.
- Dve veľké červené cibule som spenila na bravčovej masti a na nich nechala zatiahnuť mäso.
- Medzitým alebo ešte skôr si očístíme a nakrájame zeleninu: mrkva, tekvica, petržlen /fotky sa mi nejakou záhadou vymazali/. Na mäsko navrstvíme zeleninu, zalejeme vývarom zmiešaným s vínom, pridáme bob.list, klinčeky, nové korenie, rozmarín a chilli, zakryjeme a dve hodiny si to snažíme nevšímať. Použila som takú tú liatinovú platňu, čo býva súčasťou plynových sporákov, ale kľudne môžete to dať do rúry, ako ste zvyknutí.
- Po dvoch hodinách /sú to nervy, ale treba vydržať/ odkryjeme a čaká nás niečo takéto.
- Aj mňa to prekvapilo, že tekutina sa vôbec nevyvarila, mäso sa udusilo a zelenina zostala v celku. Ochutnáme a podľa svojich chutí dochutíme /v mojom prípade čerstvé ČK a trošku soli/.
- Ako prílohu som zvolila moje osvedčené šťuchané zemiaky s kyslou smotanou.
- A mladý špenát rýchlo podusený na olivovom oleji, cesnaku, ochutený balzamikom.
- Hotovo, nech sa páči k stolu, dobrú chuť.