Foto: mariamka
Trochu netradičná polievka na naše zemepisné šírky, ale veľmi jednoduchá, chutná a vôbec nie jablková. Vyskúšajte jabĺčka na slano.
Suroviny
3 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
alebo maslo |
|
pre chuť alebo sušený |
|
podľa potreby |
|
|
|
podľa chuti |
|
štipka |
|
štipka |
|
1/2 ks alebo podľa chuti |
|
podľa chuti alebo feferónka |
|
Postup
-
1
Nachystáme si suroviny. Mrkva k jablkám by mala byť v pomere 2:1. Ja som dala 3 mrkvy a jedno jablko.
-
2
Na masle alebo olivovom oleji speníme cibuľu a pridáme nahrubo nakrájanú mrkvu.
-
3
Pražíme sprudka zo 10 minút až začne hnednúť. Pridáme pokrájané alebo nahrubo postrúhané jablká, chilli, chvíľku spolu opražíme...
-
4
zalejeme zeleninovým vývarom, osolíme, okoreníme, pridáme štipku zázvoru a všetko varíme do zmäknutia 20-30 min. Na záver rozmixujeme, ochutíme štipkou škorice, muškátovým orieškom a citrónovou šťavou.
-
5
Podávame s krutónmi alebo hriankami. Tieto na fotke sú z môjho vlastnoručne pečeného chlebíka alebo skôr takej maxibagety, opečené v hriankovači, potreté olivovým olejom. Polievka je naozaj netradičná, jemne kyslastá, pikantná, povedala by som taká "zohrievacia", ale bez korením pokojne vhodná aj pre deti, skúste a posúďte. Dobrú chuť.
@evianka dakujem, taka mala kreacia, fotky ma prave mrzia, bolo neskoro a to umele osvetlenie,, nic moc,, diky za tie hviezdy :)
@izabelka skvela neviem, ale chutna urcite, dakujem :)