Jemnučké mäsko
Autor receptu: jahoda16
Tento recept je veľmi jednoduchý, hlavne keď nemáte chuť dlho vyvárať pri sporáku :)
4-5 porcie |
20 minút príprava |
75 minút na 200 °C |
Postup
- Mäsko si nakrájame na plátky, vyklepeme.
- Z uvedených surovín si pripravíme marinádu.
- Necháme v nej mäsko odležať na noc v chladničke.
- Na druhý deň mäsko uložíme na pekáč aj s celou marinádou, ja som pridala ešte vetvičky rozmarínu. Dáme piecť pod alobalom do vopred vyhriatej rúry na 200 °C asi tak na 50 minút, potom mäsko odkryjeme a pečieme asi tak 25 minút - záleží od rúry. Mäsko musí byť makučké :)
- Ako príloha sú vhodné zemiačky, pre lepšiu chuť môžte posypať postrúhaným syrom. Chutilo tak, že som zabudla odfotiť :D