Jemnučké mäsko

Autor receptu: jahoda16

Tento recept je veľmi jednoduchý, hlavne keď nemáte chuť dlho vyvárať pri sporáku :)

4-5
porcie
20 minút
príprava
75 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Mäsko si nakrájame na plátky, vyklepeme.
  2. Z uvedených surovín si pripravíme marinádu.
  3. Necháme v nej mäsko odležať na noc v chladničke.
  4. Na druhý deň mäsko uložíme na pekáč aj s celou marinádou, ja som pridala ešte vetvičky rozmarínu. Dáme piecť pod alobalom do vopred vyhriatej rúry na 200 °C asi tak na 50 minút, potom mäsko odkryjeme a pečieme asi tak 25 minút - záleží od rúry. Mäsko musí byť makučké :)
  5. Ako príloha sú vhodné zemiačky, pre lepšiu chuť môžte posypať postrúhaným syrom. Chutilo tak, že som zabudla odfotiť :D