Jelení chrbát
Jelenina s gaštanovou omáčkou à la Viktor Emanuel II.
Autor receptu: redakcia
Postup- Jelení chrbát odblaníme a nakrájame na požadované
porcie. Mäso opečieme na oleji z každej
strany, ochutíme soľou a korením. Pečieme
pri 200 °C 5 – 10 minút podľa veľkosti.
- Pohánku uvaríme v osolenej vode. Nasekaný cesnak spolu s pancettou orestujeme na masle, pridáme smotanu a uvarenú
pohánku. Ochutíme a pridáme nasekanú petržlenovú
vňať.
- Pokrájanú šalotku orestujeme na
oleji, podlejeme vínom, pridáme gaštanové
pyré a demi glace. Všetko prepasírujeme, ochutíme
soľou, korením a zredukujeme. Hotovú
omáčku zjemníme maslom.
- V menšom hrnci na troche oleja sprudka opečieme
malú šalotku, posypeme trstinovým
cukrom, keď sa cukor rozpustí, zastrekneme
octom a zalejeme vínom, pridáme tymian a soľ.
Šalotku povaríme asi 25 minút. Omáčka by
mala krásne zhustnúť. Nakoniec pridáme lyžicu
masla a môžeme podávať.
|