Jelenie stehno so zelerovým pyré
šéfkuchár reštaurácie Flowers v Bratislave, 28. októbra 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Suroviny
800 g |
|
50 g |
|
150 ml |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
50 g |
|
(2 bobkové listy, 4 guľôčky nového korenia, 8 guľôčok celého čierneho korenia) |
|
4 ks, väčšie |
|
|
|
0,5 l |
|
2 ks |
|
4 PL |
|
Postup
-
1
Mäso nakrájame na valčeky po vláknach a našpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme a opečieme do zlatista zo všetkých strán.
- 2
Na rovnakom oleji, na ktorom sme opekali mäso, orestujeme štvrtinu zeleru, mrkvu, petržlen na kocky asi 1 cm, do zeleniny pridáme korenie. Keď je zelenina opečená do zlatohneda, pridáme cibuľu na rovnako veľké kusy a orestujeme. Potom pridáme rajčinový pretlak a tiež orestujeme a zalejeme vodou.
- 3
Keď sa základ zavarí, vložíme doň opečené mäso a dusíme domäkka. Potom mäso vyberieme, omáčku precedíme a vývar, čo zostane, zredukujeme na hustú omáčku, do ktorej pridáme nakrájané dubáky.
- 4
Pyré: na oleji orestujeme šalotku najemno do sklovita, zalejemevývarom a pridáme ošúpaný a na menšie kusy nakrájaný zeler a varíme do mäkka. Precedíme. Zeler rozmixujeme na pyré, potom pridáme crème fraîche, osolíme a okoreníme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
tu je aj recept...
teda tu :-)
tiež názov z ktorého sa dozviem čo budem jesť a prezentácia na ktorej poznať čo budem jesť