Jednoduchý mrvený koláč s pudingom a marhuľami fotorecept

maxinka - fotkamaxinka, 10. júla 2016
Jednoduchý mrvený koláč s pudingom a marhuľami (fotorecept)
Foto: maxinka

Rýchly, jednoduchý a veľmi chutný koláčik s akýmkoľvek ovocím, či už čerstvým, kompótovým alebo mrazeným.

Suroviny

600 g
250 g
250 g
1 ks
1 ks
1 ks
Plnka:
1 l
2 ks
4 PL




Postup

  1. 1

    Z mlieka, pudingových práškov a cukru uvaríme puding. Z ostatných prísad vytvoríme mrveničku.

    Jednoduchý mrvený koláč s pudingom a marhuľami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na plech vyložený papierom na pečenie rozložíme 2/3 mrveničky.

    Jednoduchý mrvený koláč s pudingom a marhuľami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zalejeme teplým uvareným pudingom.

    Jednoduchý mrvený koláč s pudingom a marhuľami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Poukladáme ovocie a zasypeme ostatnou posýpkou.

    Jednoduchý mrvený koláč s pudingom a marhuľami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme v mierne vyhriatej trúbe 40-50 minút.

Diskusia k receptu

radost
nič jednoduchšie už byť nemôže,než tieto mrveničkové pod i na ovocie..nedávno @mariamka dala..a predtým tiež varecháčske šikovníčky..konečne bych mala urobiť..zjedla by som hneď..:-)
zdenka1009
Práve včera, som tiež natrafila na tento rcp, tak sa mi páčil, že je taký jednoduchý...tak šup, šup a piekla som...dnes bol pri raňajkách i kávičke :-)
bubaya
Milujem posýpku a vždy robím aspoň o tretinu viac, lebo ju takú surovú povyjedám z kastróla. Super recept, mám dôvod urobiť posýpky veľmi veľa.
kimlo
Parádny koláč, určite ho vyskúšam! 5*
izabella929
rýchle, jednoduché a ovocné počas leta veľmi obľúbené.-) krásne sa ti vydarili.-)
maxinka
Ďakujem za pekné komentáre, tento recept sa mi hneď zapáčil svojou jednoduchosťou, po upečení aj svojou chuťou. Je super.
martab
SUPEEER!!!! Uz aj utekam kupit marhulky... Davam 5* a ukladam..
DAKUJEM.
haji
Receptík je jednoduchý a bude to rychlovka. Mám pocit, že už jsem podobný pekla. Vděčná záležitost @Maxinka
artemissska
Jednoduchý, výborný, dala som menej cukru, puding karamelovy a spaldovu múku, takže vzhladovo nie je taký krásny zltucky, ale chuťovo fakt geniálny
tetuska
piekla som, bol výborný, akurát si treba postrážiť teplotu, najskôr som piekla na 180 st. a keď sa mi zdalo, že sa pečie pomaly, tak som pridala na 190 st., kolegyne si pochvaľovali
kukulienka71
Tiež som veľmi spokojná, použila som tretinu špaldovej celozrnnej a tretinu ryžovej múky. Koláčik je rýchlo na plechu bez použitia množstva riadu a práce, ovocie výborne doplní chuť a najlepší je na druhý deň, keď už celý zmäkne. Ak z neho ovšem ostane:-) Ďakujem pekne, @maxinka , pekný deň želám:-)


nika72
milujem takéto ľahké koláče na prípravu....úplne super spojené chute vanilka a marhuľa.... díky za recept uložené v KK
senci
robila som ho, je vynikajuci, jednoduchy a rychly.
amelia11
perfektný, robila som ho už trikrát:-) ale 40-50min sa mi zdá veľa, môj sa piekol 30min
akameny
Nielen tento Váš recept je výborný, Pozrela som si aj ostatné Vaše recepty a všetky vyzerajú veľmi jednoduché , čo v dnešnej uponáhľanej dobe je priam žiadúce nestáť pri sporáku hodiny. Gratulujem.V budúcnosti stále nahliadnem do Vaších receptov,
maxinka
@Akameny (4.9.2016 20:11)

Ďakujem pekne za pochvalu. Som zamestnaná žena, okrem toho domácnosť, záhrada atď. Máme toho dosť čo musíme postíhať. Preto hľadám recepty, ktoré sú chutné, z bežných surovín a nie veľmi náročné na čas. AJ keď niektoré si to vyžadujú aby to bolo ono. Také robím len keď je toho času viac. Práve som dopísala recept na výborný chlebík. Prajem všetko dobré a Váš komentár ma veľmi potešil.
elsena
Vcera som robila tento kolac a skoro som ho nestihla odfotit, co sa tak rychlo mina. Na 100% odporucam - jednoduchost pripravy porovnatelna s klasickou bublaninou alebo pernikom, ale vyzera aj chuti zaujimavejsie. Oproti povodnemu receptu som muku nahradila spaldovou celozrnnou, cast masla kokosovym olejom, namiesto asi troch deci mlieka som dala vodu a ubrala som trochu cukor.


mamamaria1
@Elsena (14.9.2016 10:46) najhoršia možná voľba miešať rastlinný a živočíšny tuk. Vaše trávenie vás určite nechválilo. Tak dobrý koláč... Nechápem, prečo niektorí ľudia cítia v sebe potrebu všetko dogabať...
maxinka
@Mamamaria1 (31.10.2016 21:47)

V dnešnej dobe niektorí ľudia sú posadnutí tzv. zdravou stravou a módny trend je špaldová, celozrnná múka, kokosový olej , už aj droždie je fuj, za Heru v ceste by vás ukameňovali. Je to ich voľba ako si recept prispôsobia aj keď tým vznikne úplne niečo iné čo s pôvodným receptom už nič nemá. Ja týmto módnym záležitostiam nepodlieham a aj naďalej budem piecť z bielej múky, ktorá mi mimochodom nespôsobuje žiadne zdravotné problémy ani nadváhu.
bohuso
Idem vyskusast. Akurat mam trocha problem s gramazou pudingu (mam 2 druhy s rozdielnou gramazou) a este s pojmom ,, mierne vyhritou trubou". Inak dufam ze vyjde lebo na fotke vyzera fantastick :-). A dakujem a Tetuske ktora mi trocha pomohla s teplotou.
maxinka
Stačí uvariť puding podľa návodu na obale a pečiem ho na 180°C. Verím že sa vydaril.
bohuso
Prave sme ho skolaudovali. Je senzacny. Dakujem za recept :-)
horgosiova
iba dnes som ho upiekla, je fantasticky, ja som dala ńamiesto marhul visne a jahody z mraznicky..... dakujem pekne za recept! :)
ababa
@Maxinka , výborná chuťovka s miernou obmenou: muffinky s čokoládovým pudingom a druhá časť s tvarohom a ríbezľami.


staja
Vyskúšala som v špaldovej verzii, je to mimoriadne vydarený chutný koláčik.
mollys
Koláčik som tu našla minulý týždeň a hneď som ho aj robila. Zajtra si ho zopakujem v kombinácii s čerešňami. Verím že bude rovnako dobrý. Ďakujem za recept
marienka44
Preco si davala marhule supkou hore? Ja to robievam opacne, navrchu je rezna plocha marhul.