Jednoduchý hrnčekový ovocný koláč s tvarohom a posýpkou fotorecept

havino - fotkahavino, 26. júna 2016
Jednoduchý hrnčekový ovocný koláč s tvarohom a posýpkou (fotorecept)
Foto: havino

Tento recept rýchleho koláča už tu mám http://varecha.pravda.sk/recepty/slivkovy- kolac-s-makovou-posypkou-fotorecept/43816-recept.html dá sa použiť na jeseň, v zime, či v lete, obmieňam ovocie, posýpky. Jednoduchý, rýchly Zobraziť celý popisTento recept rýchleho koláča už tu mám http://varecha.pravda.sk/recepty/slivkovy- kolac-s-makovou-posypkou-fotorecept/43816-recept.html dá sa použiť na jeseň, v zime, či v lete, obmieňam ovocie, posýpky. Jednoduchý, rýchly a vďačný výsledok z mála surovín. Preto pridávam aj túto variantu, letného koláča. Recept vďačný pre začínajúce kucháročky, alebo pre zrelé kuchárky, ako ja, ked je horúco, ovocia dostatok a chuť na koláč. Jednoduchšie upiecť sa už nedá.

20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

3 hrnčeky (alebo polohrubá špaldová)
3/4 hrnčeka
1/2 hrnčeka
1 hrnček
1 ks
1 bal
2 bal
250 g
1 PL
 podľa vlastného výberu




Postup

  1. 1

    Hrnček o objeme 2,5 dcl. Najskôr si načistíme, nachystáme ovocie, tvaroh a suroviny na cesto. Potom je to už rýchlovka. Zmiešame múku, olej, kryštálový a 1 vanilkový cukor na takzvanú posýpku. Ja dávam aj škoricu mletú.

    Jednoduchý hrnčekový ovocný koláč s tvarohom a posýpkou (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Premiešame zmes vidličkou, lepšie sa drobí a zostane sypká.

    Jednoduchý hrnčekový ovocný koláč s tvarohom a posýpkou (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Z drobivej zmesi, si odoberieme do hrnčeka, s ktorým sme dávkovali suroviny, rovný plný hrnček a odložíme bokom.

    Jednoduchý hrnčekový ovocný koláč s tvarohom a posýpkou (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Do ostatnej zmesi, pridáme mlieko, vajce, prášok do pečiva, citronovú kôru, premiešame. Zmes prelejeme na vymastený, posypaný múkou plech, alebo na plech vystlaný papierom na pečenie.

    Jednoduchý hrnčekový ovocný koláč s tvarohom a posýpkou (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    Na cesto navrstvíme hrudkovitý tvaroh ochutený práškovým cukrom, vanilkou a citrónovou kôrou. Poukladáme ovocie podľa vlastnej chute.

    Jednoduchý hrnčekový ovocný koláč s tvarohom a posýpkou (fotorecept)  - obrázok 5
  6. 6

    Na ovocie príde odložená zmes v hrnčeku, akože posýpka. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C, cca na 30 až 35 min, Je potrebné sledovať kraje cesta, alebo skúsiť pichnúť špajdlou, ked je zlatistej farby, koláč je hotový.

    Jednoduchý hrnčekový ovocný koláč s tvarohom a posýpkou (fotorecept)  - obrázok 6
  7. 7

    Dobrým zvykom na Vareche a veľmi pekným, je pridávať na konci receptu, kvetinky. Tak dnes za mňa, okrem celej našej, zaplavenej záhrady kvetov, cca 200 rôznych muškátov vysadených a ostatnej zelene, je toto môj najkrajší kvet a ozdoba celej záhrady. Druhý krát sa nám narodil 14. apríla tohto roka, v júni mal 7 rokov. Majster SR, Moravy a Sliezska, v poslušnosti, v obrane a mnoho ďalších ocenení. Múdry psí chlapec.

    Jednoduchý hrnčekový ovocný koláč s tvarohom a posýpkou (fotorecept)  - obrázok 7

Diskusia k receptu

luss44
presne takéto rcp obľubujem, hrnčekové rýchle šup šup a už sa pečú. Robievam často mrveničkový tvarohový od @afataga s rôznym ovocím, ten mám stopnutý na 20min. a už je v rúre. Tento bude čosi podobné a iste výborné. Mne sa tiež páčia záverečné bodky u rcp v podobe kvetov, záhrad, zvieratiek, no a Tvojmu havkovi sa obzvlášť teším, že je ok a robí Vám radosť, je krásny.
radost
@havinko môj
K slzám si ma dojala slovami a foto najlepšieho priateľa človeka..koláčik-dobrý-je druhotný..BOH Lásky vám všetkým šťastia daj..
Nedeľa je obťažkaná dažďom..sme spokojní..aj naša záhradka..
Náš priateľ od Vianoc už spí svoj večný psí sník..chýba nám..nenahradí ho z ľudí nik..
Dobrý deň..všem..:-)
afataga
ten je vyborny a ozaj rychlovka, aj davam maslo miesto oleja, robila som aj nedavno s tvarohom a mrazenmy ovocim, este nebolo cerstve a fesaka poskrabkaj za usiskami :-)



jerica
Najkrajší super letný receptík a krásnou fotkou na konci :-) nemám čo k tomu dodať !! peknú nedeľu Tebe a všetkým čo si prečítajú receptík :-)
haji
Bezvadný koláč, rychlý, vděčný, chutný a krásný! Moc se povedl. A závěrečné foto miláčka je k přímo k sežrání. Zdravím a posílám psí pusku Lakuškovi i jeho kapesnímu kámošovi na jejich nejmilejší nosíky!
katka78
Koláč je vynikajúci, robievam ho v tej makovo-slivkovej verzii. Kamarátka nemôže kysnuté cesto a toto je pre ňu skvelá alternatíva, veľmi ho obľubuje. Huňatý kvietok na konci je krásny, láka pohladkať a trošku sa ponaháňať :-)
ancicka
Takéto rýchle ja obľubujem .Parádny koláčik.Pozdravujem.
izabella929
Hrnčekové jednoduché ovocné koláče sú geniálny nápad...tiež rada oddychové koláče.-)
terinka55
Dobrý koláčik si upiekla a do Tvojho fešáka som sa hneď zamilovala. Aj ja som takého mala. Nie síce preborníka, ale tiež múdreho a oddaného až za hrob, pozdravujem.
cesminaz
Tento kolacik je naozaj velmi jednoduchy a rychly.Urcite ho vyskusam,velmi sa mi paci :-) Havika mas tiez krasneho,mudreho a inteligentneho :-) urcite si nanho velmi hrda..
havino
dakujem vám za pekné písmenka, za pristavenie sa, som rada, že som vaše očká potešila fotkou Lakyho
@radostka , cítim s Tebou a nechcem si to ani predstaviť, ani pomyslieť, bojím sa toho času a neskutočne moc, takých duší pokorných, oddaných a verných, ako psíkovia naši nie to
@Haji , odkaz som fyzicky odovzdala, aj Lakušovi, aj vreckovému Gerimu, som sa pousmiala, pekne napísané :-)
dievčatá moje zlaté, všetky tu rad radom, viem, že koláčik poznáte, aj ste spokojné, nech si recept nájde každá mladá deva a nič ním nepokazí
@cesminka , ak nepoznáš takýto, skús, verím, že budete spokojní doma
zuzanka1367
@havino koláčik je super, rýchly, chutný, poteší :) Ale tá posledná fotka ma dostala, je to pán už na pohľad, toto sú členovia rodiny, poznám to keď sme sa sťahovali z rodinného domu (dôvody radšej nespomínam) museli sme nášho vlčiaka Ozzyho niekam umiestniť, našťastie sme našli takých istých nadšencov, ako my a tým sme ho darovali, chodili sme za ním, mal sa tam super...viem o čom píšeš, poškrabkaj ho aj za mňa...
dosa
Havino je krasny ... a kolacik isto vynikajuci.
tiginko
ako hovorí klasik: Pekne :-)
Som rada, že Laky je už vo forme, bojovník sa nezaprie. Keď má vo svojich blízkych takú oporu, tak to ani nijak inak nemohlo dopadnúť. V budúcom živote by som u vás chcela byť psom :-)
havino
@zuzanka , oj, ťažko čítať, ešte horšie asi prežiť, život nám prináša prekážky, poškrabkám, dakujeme
@monty , @dosa , dakujem vám aj za koláčik, aj za Lakyho, ste milé a dobré duše, človek, ktorý má rád zvieratá, je len dobrý človek
@tiginko , Zuzi, som aj manželovi čítala na hlas, potešilo nás, pousmialo, no ved vieš čo sme prežili, na pokraji smrti zo dňa na deň a to sa ťažko vstrebáva, to je kruté, ked to človek má nesmierne rád. Len čím ja budem v tom budúcom živote, čo ak nejakou bosorkou, aby si na retiazke nebola? :-) dakujem Ti za úsmev.
tiginko
tak teraz som zase ja poriadne rozšklebená po tvojom komentári Táni, že na retiazke :-) Majte tam u vás krásne a už len usmievavé dni :-)
1x havino
havino
Zuzi, podobne želáme aj my vám, pokoj a radosť na duši, aj mňa tu kapánek nadhadzuje smiechom, ma nič hrôzostrašnejšie nenapadlo, ako retiazka :-)
drajan
vyzerá úžasne, chystám sa upiecť...recept je na klasický veľký plech, však?
havino
@drajan , dakujem, áno, plná šálka, zarovnaná 2,5 dcl je na veľký klasický plech, ked mám menší plech dávkujem v šálke menej, dlho som Ťa tu nepostrehla, som rada, že Ťa vidím u seba, nech vám chutí jednoduchý, ale ozaj chutný koláč
drajan
@Havino (1.7.2016 22:42)

ĎAKUJEM pekne... ja robím podobný koláčik, no cesto je "jogurtové" a máme ho veľmi radi... ale chystám sa tento receptík vyskúšať, lebo ma veľmi oslovil.
tiginko
jasné že je výborný! Dúfam, že bude chutiť aj narýchlo ohlásenej víkendovej českej návšteve zajtra, tak ako mne teraz. No páni, ja a koláč v noci... no neochutnaj, keď vyzerá tak božsky! Tvaroh bol doma 1/2 kilový jemný, tak som ho osladila javorovým sirupom a odstrihnutým rožkom sáčka naniesla na cesto. Dá sa aj takto, verte mi. Vďaka Tánička xa recept :-) Foto veľmi narýchlo. Dobrúúú


1x havino
havino
Zuzi, verím, že chutil, ved vyzerá viac, ako výborne,ukážkovo, tak, ako má, cesto akurát, samozrejme, že aj jemný tvaroh naň, ak aj lepšia chuť nie je s ním a s javorovým sirupom, len mňam a aj na druhý deň je výborný, šťavnatý, rýchlovka na zavolanie, dakujem za krásnu fotku,čo mi chute narobila, ja som dnes samu seba lámala nad ním, že ho idem upiecť, nakoniec tvaroh pristál v pohároch s ovocím, mali sme návštevu dva a pol človeka len
drajan
Je to skvelý koláčik a dá sa robiť v rôznych obmenách. Dnes som ho urobila s krémovitým tvarohom a ako ovocie som použila jabĺčka pokrájané na tenké krížalky a pokladené nahusto... navrch posýpku ale aj mletý mak a navrch ešte malé kúsky masla, aby ten mak zvláčnel. Skvelý koláčik. Znovu sme si pochutili.
havino
@Drajan , teším sa, že si spokojná s koláčikom. Ja takéto tiež veľmi rada kombinujem, lebo sa dá upiecť naozaj s tým čo človek doma má. Vieš sa vynájasť, to je dôležité. dakujem za pekné písmenká, potešila si ma. nech vám chutí a padne na úžitok.