Jednoduchý bublaninový perník

margemanniMargemanni, recept pridal: 15. septembra 2012 13:22Ďalšie jeho recepty

Tento koláč je môj najobľúbenejší, bol to zároveň aj prvý koláč ktorý som sa naučila robiť. Moja mama tvrdí že som ho priviedla do takej dokonalosti že jej pekárske žezlo posunula mne :) Inak je to veľmi ľahký, jednoduchý koláčik .. najúžasnejší len tak ku káve :)

Suroviny

10
minút
príprava
30
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Do misky si rozbijeme vajcia, pridáme práškový cukor, olej, mlieko a všetko spolu dobre premiešame.

2

Do premiešanej zmesi pridáme múku, kypriaci prášok do perníku, škoricu a sódu bicabónu. Škoricu pridávame podľa toho ako ju veľmi máme radi :D (ja osobne dávam za lyžicu) a sódu bicarbónu pol kávovej lyžičky. Celú zmes v miske dobre premiešame a vylejeme na plech. (Odporúčam si dať na plech papier na pečenie alebo potom ako to moja stará mama robila vymastiť plech a vysypať ho hladkou múkou)

3

Po dopečení ho môžme poliať horúcou čokoládou alebo potrieť džemom :) Dobrú chuť :)



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • margemanni, 15. septembra 2012 o 13:33
    Jedna poznámočka ... bublaninový je preto lebo keď namiesto prášku do perníka dáme do pečiva a nepridáme škoricu, tak máme cesto na bublaninu :) Vtedy stačí už len na cesto dať nejaký kompót a bublanina je na svete :)


  • valeri, 15. septembra 2012 o 22:32
    škoda, že si nepridala foto, ale aj tak som si ho uložila


  • hanicka58, 16. septembra 2012 o 07:30
    vyskusam,dakujem


  • margemanni, 17. septembra 2012 o 22:11
    Zamaličko :) ak ho budem najbližšie robiť tak samozrejme nafotím :)))



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Tlučková vám dá posledný diktát. Na konci vás čaká prekvapenie
- Inzercia -
Naposledy v tomto roku sa môžete vrátiť do virtuálnej triedy, ktorej vládne Zuzana Tlučková. Prísna pedagogička aj v posledných predvianočných dňoch rozčúlená opravuje diktáty.

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist