Jednoduchý bublaninový perník

margemanniMargemanni, 22 ročná žena, Hlohovec, recept pridala: 15. septembra 2012 13:22Ďalšie jej recepty

Tento koláč je môj najobľúbenejší, bol to zároveň aj prvý koláč ktorý som sa naučila robiť. Moja mama tvrdí že som ho priviedla do takej dokonalosti že jej pekárske žezlo posunula mne :) Inak je to veľmi ľahký, jednoduchý koláčik .. najúžasnejší len tak ku káve :)

Suroviny

10
minút
príprava
30
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Do misky si rozbijeme vajcia, pridáme práškový cukor, olej, mlieko a všetko spolu dobre premiešame.

2

Do premiešanej zmesi pridáme múku, kypriaci prášok do perníku, škoricu a sódu bicabónu. Škoricu pridávame podľa toho ako ju veľmi máme radi :D (ja osobne dávam za lyžicu) a sódu bicarbónu pol kávovej lyžičky. Celú zmes v miske dobre premiešame a vylejeme na plech. (Odporúčam si dať na plech papier na pečenie alebo potom ako to moja stará mama robila vymastiť plech a vysypať ho hladkou múkou)

3

Po dopečení ho môžme poliať horúcou čokoládou alebo potrieť džemom :) Dobrú chuť :)



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • margemanni, 15. septembra 2012 o 13:33
    Jedna poznámočka ... bublaninový je preto lebo keď namiesto prášku do perníka dáme do pečiva a nepridáme škoricu, tak máme cesto na bublaninu :) Vtedy stačí už len na cesto dať nejaký kompót a bublanina je na svete :)


  • valeri, 15. septembra 2012 o 22:32
    škoda, že si nepridala foto, ale aj tak som si ho uložila


  • hanicka58, 16. septembra 2012 o 07:30
    vyskusam,dakujem


  • margemanni, 17. septembra 2012 o 22:11
    Zamaličko :) ak ho budem najbližšie robiť tak samozrejme nafotím :)))



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Šéfkuchár Carl Gillain: Keď chcete jedlom zaujať, musíte trochu šokovať
Hoci má len 29 rokov, jeho reštaurácia L’Agathopéde v belgickom Namur získala skvelé hodnotenie v európskom gurmánskom bedekri Gault & Millau.

Sicílska zelenina
Dlhé roky Jožko s Luciou nevytiahli nohy z domu. Stavali chalupu, poctivo obrábali vinice, starali sa o deti.

Zmrzlinový pohár nie je len zmrzlina v pohári
Hýriaci farbami v parádnom sklenenom objatí: zopár kopčekov zmrzliny ozdobených šľahačkou, polevou a na vrchu korunovaný čerešničkou. V cukrárni mu nikto neodolá a pozná ho každé dieťa: zmrzlinový pohár.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 35/2015: Liptovská kuchyňa Liptovská kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 28. augusta v denníku Pravda.


TOPlist