Jednoduchý bublaninový perník

margemanniMargemanni, 21 ročná žena, Hlohovec, recept pridala: 15. septembra 2012 13:22Ďalšie jej recepty

Tento koláč je môj najobľúbenejší, bol to zároveň aj prvý koláč ktorý som sa naučila robiť. Moja mama tvrdí že som ho priviedla do takej dokonalosti že jej pekárske žezlo posunula mne :) Inak je to veľmi ľahký, jednoduchý koláčik .. najúžasnejší len tak ku káve :)

Suroviny

10
minút
príprava
30
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Do misky si rozbijeme vajcia, pridáme práškový cukor, olej, mlieko a všetko spolu dobre premiešame.

2

Do premiešanej zmesi pridáme múku, kypriaci prášok do perníku, škoricu a sódu bicabónu. Škoricu pridávame podľa toho ako ju veľmi máme radi :D (ja osobne dávam za lyžicu) a sódu bicarbónu pol kávovej lyžičky. Celú zmes v miske dobre premiešame a vylejeme na plech. (Odporúčam si dať na plech papier na pečenie alebo potom ako to moja stará mama robila vymastiť plech a vysypať ho hladkou múkou)

3

Po dopečení ho môžme poliať horúcou čokoládou alebo potrieť džemom :) Dobrú chuť :)



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • margemanni, 15. septembra 2012 o 13:33
    Jedna poznámočka ... bublaninový je preto lebo keď namiesto prášku do perníka dáme do pečiva a nepridáme škoricu, tak máme cesto na bublaninu :) Vtedy stačí už len na cesto dať nejaký kompót a bublanina je na svete :)


  • valeri, 15. septembra 2012 o 22:32
    škoda, že si nepridala foto, ale aj tak som si ho uložila


  • hanicka58, 16. septembra 2012 o 07:30
    vyskusam,dakujem


  • margemanni, 17. septembra 2012 o 22:11
    Zamaličko :) ak ho budem najbližšie robiť tak samozrejme nafotím :)))



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.

Degustačný šalátik
Počiatkom leta bola v Bratislave opäť vínna slávnosť. V interhoteli na Tehelnom poli sa uskutočnil 14. ročník Trunkfestu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 32/2015: Kuracina Kuracina
Časopis Varecha v piatok 7. júla v denníku Pravda.


TOPlist