Jednoduchá polievka s krupicovými haluškami fotorecept
Foto: elysa
Túto polievku a halušky varievala moja mama...
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 ks veľká |
|
1 ks |
|
2 hrste |
|
1 ks |
|
na dusenie |
|
1 ks |
|
Halušky: | |
1 ks |
|
4-5 PL |
|
na hrot noža |
|
|
|
|
|
2 pl rozpustené |
|
podľa chuti |
|
|
|
|
Postup
-
1
Mrkvu a petržlen postrúhame na veľkom strúhadle.
-
2
Na masle orestujeme na drobno pokrájanú cibuľku.
-
3
Na cibuľke orestujeme mrkvu s petržlenom.
-
4
Medzitým si nadrobno pokrájame karfiol a pripravíme hrášok.
-
5
Pridáme do hrnca, spolu chvíľu opražíme.
-
6
Zalejeme vodou, alebo vývarom, ochutíme soľou, mletým čiernym korením a mletou rascou. Privedieme do varu.
-
7
Keď polievka zovrie do misky si pripravíme všetko na halušky: krupicu, vajce, roztopené maslo, sódu bicarbónu, štipku soli a na jemno posekanú petržlenovú vňať.
-
8
Vidličkou spolu dobre vymiešame.
-
9
Halušky zavárame do vriacej polievky malou lyžičkou namočenou vo vriacej polievke, naberáme tak do polovice lyžičky, halušky krásne "narastú" do veľkosti polievkovej lyžice.
-
10
Polievku s haluškami varíme 10-12 minút, toľko treba haluškám, aby sa uvarili. Nakoniec pridáme ešte petržlenovú vňať, niekedy dochutím aj pretlačeným cesnakom.
Diskusia k receptu