Foto: evusik
Toto je moje obľúbené jedlo, ktoré robím hlavne na jar s mladou zeleninkou... základ sú zemiaky, dobrý olivový olej a zelenina podľa sezóny :-)
príprava
Postup
-
1
pripravíme si zeleniu, bylinky a naklíčené mungo fazuľky
-
2
zemiaky v šupke šupneme do paráka, alebo uvaríme vo vode :-)
-
3
zeleninu nakrájame podľa ľubovôle, moja vôľa bola taká, že som si rajčiny nakrájala na kocky, cibuľu na mesiačiky, cukínu na trojuholníčky a bazalku som natrhala len tak... použila som fialovú a zelenú bazalku
-
4
pridáme popučený cesnak....
-
5
veľa kvalitného olivového oleja a za 1-2 lyžice balzamikového octa, ja som použila biely ale v závere som neodolala a pridala som aj tmavý lebo ten mám radšej ako svetlý. Ešte trochu osolíme, okoreníme a dobre premiešame, prikryjeme a odložíme pokiaľ sa nám zemiaky neuvaria.
-
6
Ešte horúce zemiaky opatrne ošúpeme, nakrájame (môže byť aj hala-bala) dobre zamiešame a na záver posypeme petržlenovou vňaťkou a mladými cíbikmi alebo pažitkou. Podávame ešte teplé. Pre mäsotariánov odporúčam pridať do chrumkava opečenú slaninku. Trošku to znehodnotí tú zdravosť šalátu, ale je to také dobré :-)
Ja robim taký len zeleninový ale s tými teplými zemiakmi sa mi to páči. ukladám do KK
@alexola som rada, že som v tomto smere čitateľná...
všetkým prajem nech si pochutnáte na akejkoľvek zeleninke, veď na jar potrebujeme nabrať novú energiu :-)