Japonská kapustová omeleta
Autor receptu: sandriw
Okonomiyaki je druh japonskej omelety, kde je hlavnou ingredienciou okrem vajíčok
najemno strúhaná kapusta. Existuje veľa obmien s rôznymi prísadami, podľa toho, v
ktorom regióne Japonska sa práve nachádzate. Toto je moja zjednodušená verzia
pre každodenné varenie ;) BTW, podľa môjho kolegu z Japonska, vraj najlepšiu
robia v oblasti Hirošimy, kde do nej pridávajú aj ustrice.
Viac na: www.facebook.com/whiskitmixit
3 porcie |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Kapustu si natenko nakrájame/strúhame. Cibuľku diagonálne natenko nakrájame. Slaninu si nakrájame na prúžku. Na panvici si rozpálime olej a opečieme slaninu. Pridáme kapustu s cibuľkou a podusíme do polomäkka.
- Kým sa kapusta dusí, v miske zmiešame vajcia, vodu a kopcovité PL múky. Osolíme a okoreníme. Hotovú kapustovú zmes zmiešame s vajcovou zmesou.
- Panvicu potrieme olejom a tretinu zmesi na nej z oboch strán opečieme.
- Na omáčku si všetky ingrediencie zmiešame. Hotovú omeletu potrieme omáčkou a dozdobíme majonézou.