Jahodový rez nepečený fotorecept

tinca - fotkatinca, 21. júna 2014
Jahodový rez nepečený (fotorecept)
Foto: tinca

Mám rada zákusky tohto typu najmä v lete, bola sviatočná príležitosť, tak som ho pripravila pre hostí. Hoci som ho trošku upravila oproti pôvodnému Zobraziť celý popisMám rada zákusky tohto typu najmä v lete, bola sviatočná príležitosť, tak som ho pripravila pre hostí. Hoci som ho trošku upravila oproti pôvodnému receptu.

8-10
porcií
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g (do plnky)
2-3 pl
250 g (jogobela)
z 1/2 citróna
250 ml
1 bal
2 (cca) bal
150 g (medzi plnku)
3 čl (na 150 ml vody)
 podľa chuti
 pistácie




Postup

  1. 1

    Ručným ponorným mixérom si pripravíme z jahôd, cukru a citrónovej šťavy pyré, do ktorého vmiešame jogurt. Do zmesi zamiešame želatínový stužovač, pripravený dľa návodu. Vyšľaháme smotanu, ktorú nakoniec zľahka pridáme do jogurtovej zmesi.

    Jahodový rez nepečený (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Hranatú formu na biskupský chlebíček vyložíme potravinárskou fóliou tak, aby nám kraje prevyšovali na prekrytie. Pripravíme si piškóty, ktoré si rozmeriame, mne vyšli 2 rady celých a 1 rad polovičiek /na dĺžku formy/ a 3 rady na výšku. Taktiež si uvaríme silnú kávu-nesku,osladíme podľa chuti, pridáme rum a vychladíme.

    Jahodový rez nepečený (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na dno nalejeme cca 2 cm krému, potom uložíme 1 rad piškót, ktoré predtým jemne namočíme v káve. Potom krém, ďalej vrstvu jahôd nakrájaných na hrubšie plátky,krém, piškóty a pokračujeme do minutia krému. Končíme vrstvou piškót, ktoré už NENAMOČÍME v káve. Musia byť suché, lebo rez pred servírovaním vyklopíme, vrch príde naspodok a nechceme to mať rozmáčané. Vrch rezu prekryjeme zvyšnou fóliou a uložíme do chladničky. Ja som ho robila deň vopred,aby dobre stuhol.

    Jahodový rez nepečený (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dokončenie: pred podávaním rez preklopíme na tácku, ktorá nám veľkosťou zhruba kopíruje rozmer formy a odstránime fóliu. Posypeme drvenými kešu orieškami alebo pistáciami a dozdobíme polkami čerstvých jahôd. RADA navyše: tento rez môžeme robiť podľa sezóny aj s iným ovocím napr. černice, čučoriedky, broskyne, ale vždy podľa druhu ovocia použijeme príslušný ovocný jogurt. Mne najviac chutí jahodový rez.

    Jahodový rez nepečený (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    No a podávame, môžeme prilepšiť aj jahodovým dipom. Dobrú chuť! Takto vyzerá v reze.

    Jahodový rez nepečený (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

jozka2
Tinca,tvoj kolacik vyzera super,urcite je velmi osviezujuci a chutney,stoji za vyskusanie
askadaniela
paci sa mi :) vyskusam ho tiez, ale s bielym jogurtom a s rozmixovanymi jahodami, nemam rada tu umelu prichut v uz ochutenych jogurtoch...
valeri
v týchto letných dňoch sú takéto dezerty najlepšie, pekný zákusok
havino
v podobnom duchu som nedávno robila s mascarpone a piškoty som máčala v šťave z jahôd, som zavarila vo vlastnej šťave a už ma mykalo ich použiť, chuť skvelá, pekný zákusok máš
tinca
@havino môže byť aj šťava z kompótu,len som nemala žiaden načatý aj tak robím. Ďakujem všetkým za reakcie:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia