Jahodové špaldové knedličky s malinovou omáčkou fotorecept
Foto: paploska
Slivkové milujeme a včera som sa dostala k super jahodám a malinám, tak som vyskúšala túto sviežu verziu. Ale museli byť aj slivkové....
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si všetky potrebné suroviny, uvarené zemiaky popučíme.
-
2
Na doske spracujeme popučené zemiaky, soľ, vajíčko a múku. Miesime pokiaľ nám vznikne hladké vypracované cesto. Trvá to krátko :-). Podľa potreby pridávajte po troche ešte múku. Do cesta môžete použiť aj klasickú pšeničnú múku.
-
3
Cesto vyvaľkáme na cca 4 mm plát. Mám ich rada čo najtenšie s čo najväčším množstvom ovocia. No, takýto typ je trocha náročnejší na zručnosť. Začínajúcim gazdinkám odporúčam vyvaľkať cesto na hrubší plát, guľky sa budú lepšie tvarovať.
-
4
Cesto pokrájame podľa veľkosti ovocia. Včera som pripravovala jahodové aj slivkové. Ale výborné budú aj s marhuľami. K ovociu pridáme štipku prírodného cukru.
-
5
Vytvarujeme knedlíčky.
-
6
Knedlíčky varíme vo vriacej posolenej vode, pokiaľ všetky nevyplávajú na povrch.
-
7
Príprava omáčky je veľmi jednoduchá. Maliny umyjeme, pridáme balzamikovú redukciu, cukor podľa chuti a trocha vody. Rozvaríme. Pridala som k nim aj trocha jahôd, takže môžete experimentovať. Postupne zredukujeme tekutinu, podľa potreby a vlastnej chuti. Omáčku môžete prepasírovať, ja som tam však chcela nechať všetky pôvodné ingrediencie. Dobrú chuť.
-
8
a takto vyzerajú slivkové :-) či skôr vyzerali .....
@afataga keď som bola mladšia ani pre mňa to nebol hlavný chod, ale dnes už postačí :-)