Jahodové bábovičky

alexdidi - fotkaalexdidi, 15. júna 2010
Jahodové bábovičky
Foto: alexdidi

Jahody, jahody, jahody....v tomto období si neviem odpustiť každý deň dobrú porciu...a aby to nebolo tak jednotvárne, zakaždým si vymyslím nejakú jahodovú "lakocinku". Tu Zobraziť celý popisJahody, jahody, jahody....v tomto období si neviem odpustiť každý deň dobrú porciu...a aby to nebolo tak jednotvárne, zakaždým si vymyslím nejakú jahodovú "lakocinku". Tu je teda jedna z nich...

6
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

250 ml
250 ml
250 ml
100 g
1 bal.
20 g
500 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si želatinu podľa návodu na obale. Pozor! Nie tortové želé! Polovicu jahôd pokrájame na malé kocky a posypeme polovicou cukru. Premiešame a chvíľu necháme postáť.

  2. 2

    Šľahačku vyšľaháme do tuha. Vymiešame tvaroh, kyslú smotanu, vanilkový cukor a zbývajúci cukor. Do roztopenej a mierne vychladenej želatíny pridáme asi 2 PL tvarohovej hmoty, premiešame a vylejeme do tvarohovo-smotanovej hmoty.Pridáme aj nakrájané jahody. Na chvíľu uložíme do chladu. Ak chceme ružové bábovičky, tak jahody rozmixujeme.

  3. 3

    Keď začne želírovať zľahka metličkou primiešame šľahačku. Pripravenú zmes nalejeme do formičiek a v chlade necháme stuhnúť. Ja som použila silikónovú formu na malé bábovičky, ale môžeme použiť samozrejme rôzne formy.

  4. 4

    Servírujeme so zbytkom jahôd, ktoré zasnežíme práškovým cukrom. Môžeme ozdobiť aj šľahačkou. Mne stačí už tá, čo je v bábovičke.

Diskusia k receptu

frezia68
Šumna lakocinka,aj Ty kupuješ u Poľakoch?Bo ja tiž,lem mi nešmakuju:-)),ale babovička šumna :-))
honestka
dalsia rychlovka, na ktore prechadzam rada po tolkych rokoch vystavania pri sporaku... aj k tebe sa prihlasim rada na navstevu
alexdidi
@honestka , veľmi rada Ťa privítam kedykoľvek....a ešte k tomu želé...tortové veľmi rýchlo tuhne a preto sa hodí na polievanie napr. ovocia na torte, do plnky je zasa dobré práškové, granulované alebo plátkové.
marienka44
Ja nemam take misticky. Mohla by som tu masu dat do srncieho chrbata /forma/ a vylozit ju predom foliou?
alexdidi
@marienka44 , samozrejme, ale tak ako píšeš, vylož fóliou...ak nie, tak potom formu na chvíľu polož do teplej vody, okraje trochu uvoľni nožom a krásne sa ti vyklopí...môžeš urobiť aj bábovku, tortu a pod.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia