Jahodová torta -jednoduchá (fotorecept)

Jahodová torta -jednoduchá (fotorecept)
marijanka712Marijanka712, recept pridal: 8. júna 2012 20:17Ďalšie jeho recepty

Jahodovú tortičku robím každý rok , keď nám dozreju prvé jahody , tá chutí najlepšie. Čím viac jahôd tým vyšie poschodie teraz to bolo len druhé poschodie ... lebo som robila dve tortičky jednu pre dcéru a jednu pre manžela, a ten si ju v pohode na balkóne aj vychutnal

Suroviny

30 min
minút
príprava
15 min
minút
na 190stup °C

Postup prípravy receptu

1

Korpus si urobíte podla seba ja som tento krát robila dva korpusy na jahodovú tortu,žltka som vymiešala s van.cukrom a cukrom do peny , pridala som muku s praškom do pečiva ručne zašlahala a nakoniec som pridala tuhý sneh s 3 bielkov.Pečiem na 190stup 10-15 min. Upozornenie- pri tejto tortičke spodok aj boky vytriem olejom vysypem múkov a ked sa upečenie neorezávam ju dookola , ale nechám vo forme a natriem plnku
Jahodová torta -jednoduchá (fotorecept) - obrázok 1

2

potom si opláchnem jahody a nechám odtiec od vody
Jahodová torta -jednoduchá (fotorecept) - obrázok 2

3

uvarim si puding - do mlieka dám cukor odlejem si trochu do hrnčeka kde rozmiešam vajičko , zlatý klas a van. cukor a potom do vriaceho mlieka vlejem za stáleho miešania - uvarim hustú kašu necham vychladnuť občas premiešam , aby sa nevytvorila kôra a potom do masla ktoré troch zašlaham postupne pridávam vychladnutú kašu
Jahodová torta -jednoduchá (fotorecept) - obrázok 3

4

natriem na korpusy aj boky formy plnkou a dám na chvílu do chladničky cca 30 min, aby trocha plnka zatuhla a postupne poukladám odstopkované jahody ukladám tak, aby sa mi zmestili viacej vrstvy čim vyššie poschodie tým je lepšia potom dám do chladničky nech trocha zatuhne a medzi tým si pripravým tortové jahodové žele
Jahodová torta -jednoduchá (fotorecept) - obrázok 4

5

takto sa pripraví želatina presne podla návodu ohreje sa do cca do 80 stup. a hned sa vypne nechá cca 30 min pri izbovej teplote a ja postupne zalievam jahody nesmie želatina zrôsolovatieť , ale byť tekutá
Jahodová torta -jednoduchá (fotorecept) - obrázok 5

6

takto som to pozalievala a odložila minimálne na 2 hod do chladničky ked ju chcete mať ukážkovú tak na celu noc si v chladničke musí pospinkať.
Jahodová torta -jednoduchá (fotorecept) - obrázok 6

7

potom vyberiem z chladničky kraje s ostrým nožikom oddelím od formy a tu je výsledok
Jahodová torta -jednoduchá (fotorecept) - obrázok 7

8

táto dobrotka nie je náročná na prácu skôr na oddych, lebo musí byť dostatočne odležaná , aby sa krásne krájala a bola tuhá
Jahodová torta -jednoduchá (fotorecept) - obrázok 8

9

a ešte jedne v reze- takto si ju vychutnával môj manžel
Jahodová torta -jednoduchá (fotorecept) - obrázok 9



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • elka, 9. júna 2012 o 04:45
    vyzera velmi dobre zajtra ju skusim upiect


  • kucharka100, 9. júna 2012 o 07:00
    @Marijanka712 máš ju nádhernú, aj jednu aj druhú. Máme aj my veľa jahôd skúsim upiecť. Doteraz sme stihli pojesť čerstvé alebo som urobila jahodový koktail, ale aj pyré do mrazničky. Vďaka za dobrý nápad.


  • domci4, 9. júna 2012 o 08:12
    krásne tortička, ale to mlieko- najpr sa má dať do pudingu a potom ešte použiť to čo tam je napísane? alebo to je mlieko na ten puding... Trošku som tomu nepochopila


  • sonulienka, 9. júna 2012 o 11:03
    Tá musí byť fakt výborná uložila som si recpet ak budú jahody lacnejšie tak si kpim a urobím.


  • izabella929, 9. júna 2012 o 11:18
    @marijanka712... úžasná tortička a obzvlášť s domácich jahôd...parááááda))))))))


  • marienka44, 9. júna 2012 o 12:07
    @Marijanka712 ,aka je to extra silna zelatina? V obchode predavaju zele na tortu, ktore sa vari, teda nie je to zelatina. Moze sa pouzit aj toto zele?
    Mas zelatinu cervenu, asi si ju niecim prifarbila. Ukladam do KK. Dakujem.


  • sladkacokolada, 9. júna 2012 o 15:26
    vyzerá veľmi chutne, toľko jahod, mnam


  • 3sandra3, 9. júna 2012 o 15:51
    je krásna,,, fakt samá jahoda... dnes som tiež robila podobnú , no nám už jahody pomaly končia.


  • margaretka28, 9. júna 2012 o 16:07
    Nádhera,dala by som si ku kávičke...:-))


  • dogagador, 9. júna 2012 o 16:26
    @marienka44 - si myslim, ze len das trocha menej vody, alebo trocha viac zelatiny, ako je v navode a hned mas extra silnu zelatinu :-). farbu ziskas bud kupou cervenej zelatiny, prifarbenim potravinarskou cervenou, alebo kompotovou stavou, ci sirupom, alebo dzusom. tolko moje skusenosti :-)


  • babidka, 9. júna 2012 o 20:46
    ano ! to je presne torticka aka sa mi paci :-) u nas jahody iba zacinaju a tak urobim radost celej rodine :-)


  • cica2, 9. júna 2012 o 22:41
    jahody, to je naše naj ovocie...krásna tortička! :-)


  • tori111222, 10. júna 2012 o 13:56
    táto torta tiež nemusí prosiť, aby ju niekto zjedol...isto je hneď po nej..1*****


  • marijanka712, 10. júna 2012 o 16:28
    @domca mlieko sa použije na puding, ale môže sa spraviť pudingová kaša aj s vodou to pre tých ktorí nemajú radi mlieko...aj dlhšie vydrží plnka , síce pri tejto torte sa nedá povedať , že by dlho stála ta sa zvykne zjesť na posedenie.dik za komentárik


  • marijanka712, 10. júna 2012 o 16:31
    @marienka44 dik za komntik a použila som !cukrárské želé exstra silné na 500ml tekutiny -červené" takto je to na sačku je taký malý ako sušené droždie a zvyknem kupovať v Bille


  • marijanka712, 10. júna 2012 o 16:38
    @elka ,@kucharka100 ,@tori111222 ,@cica2 ,@babidka ,@dogagador presne aj takto robím želatinu ked nemám tu , ktorú som popísala marienke44,@margaretka28 ,@3sandra3 ,@slakacokolada ,@izabella929 ,@sonulieka , velmi ma potešili slová uznania a budem rada ked aj vy si tak dobre pochutnáte na tejto dobrotke ja zvyknem robiť takúto dobrotu aj s iného ovocia niekedy aj namiešané , ale najlepšia je táto jahodová to je nad všetky dobrotky a najmä keď nešetríš s jahodami a dávaš aj tri poschodia ....


  • ancicka, 10. júna 2012 o 17:08
    isto fajnová.U nás sú ešte zelené,sem tak sa zapaľujú.


  • tatranka, 10. júna 2012 o 17:28
    Veľmi pekná tortička a vôbec nie jednoduchá.Už len to,akú máš krásnu želatinu.Robievam jahodové zákusky so želatinou,no vždy sú to zakúpené jahody.A tie domáce majú celkom inú vôňu aj chuť.


  • marijanka712, 10. júna 2012 o 19:20
    @ancicka tak ta čaka jahodová dobrotka, dúfam, že tieto dažde nezapríčinia hnitie jahôd, lebo ešte na jednú sa chystám a niečo ešte do mrazničky,@tatranka máš pravdu aj ja kupujem jahody počas celého roku lebo mám rada jahody , ale nad tieto skutočne neni i ked sú menšie , ale chuť a vôňa je fantastická a preto ja uperdnostňujem recepty kde môžem vychutnať tuto božskú chuť jahôd -toto som odkukala na jahodových zákuskoch v Španielsku tamtie poschodia niekedy boli 3-4 a tak zaliate želatinou to je fakt chuťovka.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:

Magazín

Fernando Perez Arellano: Šéfkuchár a majiteľ najlepšej reštaurácia na ostrove Malorka
Srší energiou a nešetrí slovami. Pracoval v najlepších európskych reštauráciách, až nakoniec založil svoju.

Bôčik na čiernom pive
Strýko Milan prežil takmer celý svoj život v Sudoměriciach. Len kúsok od dnešných slovenských hraníc, len dve míle od Skalice.

Varecha 39/2014: Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 39/2014: Jablková kuchárka Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.


TOPlist