Jahodová torta -jednoduchá fotorecept

marijanka712Marijanka712, 68 ročná žena, Rožnava, 8. júna 2012 20:17
Ďalšie jej recepty »

Jahodovú tortičku robím každý rok , keď nám dozreju prvé jahody , tá chutí najlepšie. Čím viac jahôd tým vyšie poschodie teraz to bolo len druhé poschodie ... lebo som robila dve tortičky jednu pre dcéru a jednu pre manžela, a ten si ju v pohode na balkóne aj vychutnal

30 min min
príprava
15 min min
na 190stup °C

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Korpus si urobíte podla seba ja som tento krát robila dva korpusy na jahodovú tortu,žltka som vymiešala s van.cukrom a cukrom do peny , pridala som muku s praškom do pečiva ručne zašlahala a nakoniec som pridala tuhý sneh s 3 bielkov.Pečiem na 190stup 10-15 min. Upozornenie- pri tejto tortičke spodok aj boky vytriem olejom vysypem múkov a ked sa upečenie neorezávam ju dookola , ale nechám vo forme a natriem plnku

    Jahodová torta -jednoduchá (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    potom si opláchnem jahody a nechám odtiec od vody

    Jahodová torta -jednoduchá (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    uvarim si puding - do mlieka dám cukor odlejem si trochu do hrnčeka kde rozmiešam vajičko , zlatý klas a van. cukor a potom do vriaceho mlieka vlejem za stáleho miešania - uvarim hustú kašu necham vychladnuť občas premiešam , aby sa nevytvorila kôra a potom do masla ktoré troch zašlaham postupne pridávam vychladnutú kašu

    Jahodová torta -jednoduchá (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    natriem na korpusy aj boky formy plnkou a dám na chvílu do chladničky cca 30 min, aby trocha plnka zatuhla a postupne poukladám odstopkované jahody ukladám tak, aby sa mi zmestili viacej vrstvy čim vyššie poschodie tým je lepšia potom dám do chladničky nech trocha zatuhne a medzi tým si pripravým tortové jahodové žele

    Jahodová torta -jednoduchá (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    takto sa pripraví želatina presne podla návodu ohreje sa do cca do 80 stup. a hned sa vypne nechá cca 30 min pri izbovej teplote a ja postupne zalievam jahody nesmie želatina zrôsolovatieť , ale byť tekutá

    Jahodová torta -jednoduchá (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    takto som to pozalievala a odložila minimálne na 2 hod do chladničky ked ju chcete mať ukážkovú tak na celu noc si v chladničke musí pospinkať.

    Jahodová torta -jednoduchá (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    potom vyberiem z chladničky kraje s ostrým nožikom oddelím od formy a tu je výsledok

    Jahodová torta -jednoduchá (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    táto dobrotka nie je náročná na prácu skôr na oddych, lebo musí byť dostatočne odležaná , aby sa krásne krájala a bola tuhá

    Jahodová torta -jednoduchá (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    a ešte jedne v reze- takto si ju vychutnával môj manžel

    Jahodová torta -jednoduchá (fotorecept) - obrázok 9
ohodnoť recept:
Hlasoval 1 človek (4,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist