Jahodová polievka fotorecept

gordonko - fotkagordonko, 17. júna 2016
Jahodová polievka (fotorecept)
Foto: gordonko

Boli jahody a bola aj chuť na niečo nové a nepoznané a tak som skúsil polievku s vlastnou úpravou. Jednu porciu som si dal Zobraziť celý popisBoli jahody a bola aj chuť na niečo nové a nepoznané a tak som skúsil polievku s vlastnou úpravou. Jednu porciu som si dal teplú - vlažnú a druhú večer studenú z chladničky... Tá studená mi chutila viacej.

5 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Suroviny

2-3 hrste čerstvé
1 pohár
2-3 poháre
4 PL
2 ČL
0,2-0,5 dcl




Postup

  1. 1

    Potrebné suroviny

    Jahodová polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do hrnčeka dáme vodu ... ja som robil iba dve porcie, tak som dal iba jeden pohár vody a dáme variť , necháme prejsť varom.

    Jahodová polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kým sa nám zohreje voda s jahodami , prichystáme si do misky 2 - 3 poháre mlieka , 4 lyžice cukru a 2 lyžičky Zlatého klasu a premiešame.

    Jahodová polievka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Prilejeme obsah misky a tyčovým mixerom rozsekáme jahody do hladka .... a odstavíme z ohňa.

    Jahodová polievka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Prilejeme griotku ..... podla chuti pridáme pár kvapiek citronovej šťavy a môžeme servírovať.

    Jahodová polievka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na servírovanie som si odložil zopár jahôd (doporučujem pokrájať na menšie kúsky alebo nastrúhať na hrubom strúhadle a povrch polievky skrášliť trochou šlahačky - ktorú som nemal - a posypať grankom).

    Jahodová polievka (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

soncya
Raz som to chutnala, bolo to divné, ako riedky teplý puding. U mňa radšej surové jahody alebo zamraziť dreň. Vyskúšal si, to sa cení. Pekný deň.
mariana1982
jahodovu polievku som jedla v USA, podava sa studena: jahody, plnotucne mlieko alebo sladka smotana, cukor, cerstva meta pieporna, vsetko sa rozmixuje a necha par hodin odlezat
izabella929
@gordonko , nerobievam túto polievku, lebo radšej jahôdky spapkám v čerstvom stave..ale už som ju ochutnala pred rokmi...mala som takú staručkú susedku, ktorá piekla nádherné a chutné zákusky, ale známa bola svojimi ovocnými polievkami...raz ma pozvala, ochutnala som, no nebol to guľáš, ale považovala som to skôr za jahodový puding so šľahačkou.-)chválim ťa..)
radost
@gordonko
my jahôd máme málo-mrazom ich "pošahalo"...
robievam v lete z ríbezlí podobnú polievku=rôsol..
len z vody,bez mlieka..buď len vypijeme..najčastejšie s piškotami zjeme-ako maškrtku..
želám ti pohodové leto..