Jahodová bublanina so špaldovou múkou fotorecept

zuzuu10 - fotkazuzuu10, 29. mája 2012
Jahodová bublanina so špaldovou múkou (fotorecept)
Foto: zuzuu10

Chcela som vyskúšať, aká bude stará dobrá klasika - bublanina - ak pridám celozrnnú múku. Výsledok? Vynikajúca, minula sa ešte rýchlejšie ako "normálna" :)

20 minút
príprava
35 minút
na 170 °C

Suroviny

1 hrnček (300 ml)
1 hrnček
1 hrnček
1 ks
1 ks
1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
1 ks (125 g)
4 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Potrebujeme: (chýba kakao:)

    Jahodová bublanina so špaldovou múkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vajcia vyšľaháme s cukrom.

    Jahodová bublanina so špaldovou múkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme mlieko, jogurt a olej. Nakoniec preosiate múky s PDP.

    Jahodová bublanina so špaldovou múkou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Väčšinu cesta vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Do zvyšku pridáme 1 PL kakaa a cik-cak vylejeme na žlté cesto (aj keď žlté je +/-, celozrnná múka vždy dodá nádych do hneda ;)

    Jahodová bublanina so špaldovou múkou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Poukladáme jahody a šup s plechom do rúry vyhriatej na 170 °C.

    Jahodová bublanina so špaldovou múkou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A o pol hodinky je voňavá bublanina hotová! Vyberieme a posypeme cukrom.

    Jahodová bublanina so špaldovou múkou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vychladnutý koláč nakrájame a podávame.

    Jahodová bublanina so špaldovou múkou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Druhýkrát som jahody rozpolila a ukladala rezom nahor, aby zostali ešte viac navrchu :) Dobrú chuť!

    Jahodová bublanina so špaldovou múkou (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

lia66
Mňááám, a aká je krááásna-éj, ale robíš chúťky!!!...vyskúšam aj Tvoju verziu-naozaj je na zahryznutie...skoro som obrazovku oslintala:))
martamm
Racio verzia, vyborna, este by som vymenila krystalovy cukor za trstinovy, potom staci 1/3 mnozstva...
hahaias
Používam špaldovú múku často do pečenia aj varenia je to chutné. Odporúčam...a bublanina je pekná dala by som si
zuzu3011
krasna bublaninka, ja som robila vcera, celu zo spaldovej a bola tiez vyborna, asi bude cesto hutnejsie ako Tvoje, skusim raz aj podla Tvojho receptu :)
tiziana
dobrý nápad s tou celozrnnou múkou, vyskúšam aj ja, vďaka
afataga
mnam krasny kolacik, stale hovorim ze jednoduche su najlepsie
danda3
Tiež používam špaldovú múku skoro do všetkého, už si ani neveim predstaviť, že by som mala piecť z múky bielej, tak som si zvykla. Bublanina vyzerá výborne!☺
martamm
Ja tiez oblubujem spaldovu muku a nevadi mi, ked bielu vobec nepouzivam, len ostatni clenovia rodiny potom strajkuju....
izabella929
bublaninka s akýmkoľvek ovocím je super.-))) tvoja je krásna a iste aj veľmi chutná.-)
evanaaa
Toto je recept pre mňa, ja totiž podobne ako @danda3 už bielu múku ani nepoužívam a ak sa s celozrnnými robí častejšie, nakoniec sa dá na ne aj navyknúť. Ani chlieb a pečivo už nekupujem biele, aj keby som chcela, muž mi nedovolí. Ukladám do KK, dá sa použiť hocijaké ovocie.
akeber
waw , mňam :-)) bodol by mi teraz ku kávičke :-)
zuzuu10
Ďakujeem vám všetkým, som rada, že sa vám páči :)
vranka
vyskúšané :) musím potvrdiť, že výborný recept...nemala som kakao,tak som pridala rozpustenú čokoládu a koláčik bolo chuťovo aj výzorom skvelý :)
coldbery
Dnes som prehlľadávala recepty s jahodami a zaujal ma tvoj zaujímavy recept..mám doma špaldovu múku aj jahody..takže idem vyskúšať či bude moja bublanina taka pekná ako tvoja...♥
filky
úžasná a chutná :) ja som robila z bezlepkovej múky a bola super :)))
zuzuu10
@filky , super, som rada, že sa podarila :)
Dnes sa chystám upiecť ju na spôsob pudingáča - na surové cesto porozlievať uvarený puding... hmm, už sa teším :)
dimo1969
Vyskúšal som aj ja tento recept, snažím sa nejesť často bielu múku, resp. vôbec, ale asi som mal tú špaldovú naozaj preosiať, budú v nej asi šupky, mne to neva, druhí nech vypľúvajú...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia