Jahňacina na fazuľovo-žihľavovom pyré

Autor receptu: redakcia

6
porcií
360 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Stehno osolíme, okoreníme a naplníme cesnakom a polovicou rozmarínu a tymianu. Špagátom zviažeme a pokvapkáme citrónovou šťavou a medom. Necháme 5 – 6 hodín marinovať.
  2. Potom mäso opečieme na masti a vyberieme. Vo výpeku opečieme pokrájanú cibuľu, mrkvu a paštrnák. Pridáme pretlak a zalejeme vínom. Necháme trochu vyvariť a prilejeme vývar. Vložíme stehno, rozmarín, tymian a bobkový list. Dusíme domäkka. Mäkké mäso vyberieme a zo šťavy odstránime koreniny. Prepasírujeme.
  3. Do druhého hrnca dáme práškový cukor a necháme v ňom šalotku skaramelizovať. Pridáme ocot a šťavu z jahňacieho stehna.
  4. Pyré: Uvarenú fazuľu rozmixujeme a prepasírujeme. Na oleji opražíme cibuľu, pridáme umytú nakrájanú žihľavu a podusíme. Pridáme ju do fazule a dochutíme soľou a kajenským korením.