Jahňacie stehno s taboulehom, pečenou zeleninou a mätovým creme fraiche
Foto: sjuz
Na Veľkú Noc domáca jahňacinka nesmie chýbať.. :)
Postup
-
1
Mäsko umyjeme, osušíme a namočíme do mlieka na noc do chladu.
- 2
Na nasledujúci deň znova omyjeme od mlieka, osušíme, osolíme a posypeme celou rascou. V mixéri si rozmixujeme natrhaný rozmarín, cesnakové strúčiky, olivový olej a trochu bieleho vína.
- 3
Mäso uložíme do pekáča, potrieme zmesou rozmarínu a cesnaku. Podlejeme vodou a vínom, prikryjeme a pečieme na 170 st.C cca 5 hodín. Priebežne polievame výpekom.
- 4
Podávala som s pečenou zeleninou a
- 5
taboulehom. Na osvieženie creme fraiche s čerstvou mätou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
pridej nám aj niečo májové, už sa teším:)
@jamarlen - s rascou a soľou má môj manžel najradšej - bez byliniek a cesnaku:), na máj mám nachystaný recept, ale najprv musím nazbierať smrčky:)) - ak sa zadarí, bude aj recept:)
A ďakujem :)
súhlas