Jahňacia kotleta so žihľavovou plnkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Rožok rozkrájame na kocky, pridáme maslo, žĺtok rozmiešaný s mliekom, ochutíme soľou a muškátovým orieškom. Nakoniec vmiešame nakrájanú žihľavu a ušľahaný sneh z bielka.
  2. Do jahňacej kotlety prerežeme kapsu, do ktorej vložíme pripravenú plnku. Mäso osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom, podlejeme vodou a pečieme domäkka.
  3. Surové zemiaky ošúpeme a vykrajujeme malé guľôčky – „zámocké zemiaky“. Tie vkladáme do vriacej osolenej vody s rascou a varíme domäkka. Pri podávaní pokvapkáme maslom a posypeme pažítkou.