Jahňacia kofta s tahini dresingom

Autor receptu: redakcia

Grilovanie dáva tradičným surovinám nový rozmer a okoreňuje ich aj oddychom, zábavou, stretnutím sa s rodinou a priateľmi. Je tak ako leto plné vôní sviežich bylín a chuti čerstvej zeleniny.

4
porcie
25 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso očistíme a nakrájame na menšie kúsky a rozpálime gril. Do kuchynského robota vložíme mäso, cibuľu, cesnak, čierne korenie, rascu, škoricu, mletú papriku, soľ, chlieb a vajce. Všetko dôkladne zmixujeme, až dosiahneme jednotnú konzistenciu.
  2. Zmes rozdelíme na 12 dielov, vyformujeme kofty, napichneme ich na špajdle, na uľahčenie práce si môžeme ruky namočiť do vody alebo do oleja.
  3. Tahini dresing: Tahini, citrónovú šťavu, cesnak, vodu, smotanu, petržlenovú vňať a soľ dáme do misky a dôkladne premiešame.
  4. Kofty grilujeme 10 minút na mierne rozpálenom grile za neustáleho obracania, kým nestmavnú. Ako prílohu môžeme zvoliť grilované paradajky alebo zeleninový šalát.