Jahňacie mäso

Jahňací hrebienok s hráškovým pyré s mätou

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Mäso očistíme, osušíme, osolíme, okoreníme a dáme marinovať do oleja, kde sme pridali jemne roztlačené strúčiky cesnaku a tymian. Mäso by malo byť v oleji ponorené a necháme ho odležať aspoň cez noc a lepšie je aj dlhšie.
  2. Hráškové pyré s mätou: Na rozpustené maslo dáme krátko osmažiť nakrájanú šalotku, pridáme hrášok, osolíme a krátko orestujeme. Odstavíme a rozmixujeme s čerstvými mätovými lístkami na hustejšie pyré.
  3. V oleji, v ktorom sa mäso marinovalo, ho vcelku orestujeme na panvici, aby sa zatiahlo. Potom ho vložíme do ohňovzdornej nádoby a podlejeme výpekom. Prikryjeme alobalom a vložíme do rúry na 180 stupňov na 7 minút. Mäso necháme odležať a až potom nakrájame – malo by byť vnútri ružové. Podávame s mätovým hráškovým pyré ozdobeným mätovými listami.