Jablkový koláč
Jablkový koláč s domácim zázvorovým sirupom (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
8 porcií |
90 minút príprava |
45 minút na 160 °C |
Postup- Suroviny na cesto vymiešame do tuhej hmoty
a necháme odstáť v chladničke približne
15 minút. Z cesta asi štvrtinu odložíme na
mriežku. Potom cesto rozvaľkáme a vložíme
do okrúhleho plechu.
- Z jabĺk, zo škoricového, z vanilkového a kryštálového
cukru, perníkového korenia a krupice
urobíme plnku.
- Plnku navrstvíme dáme na cesto, a zo
zvyšného vyvaľkaného cesta narežeme pásiky
a vytvoríme na vrchu koláča mriežku. Dáme
piecť na 160 °C asi 45 minút.
- Zatiaľ očistíme a nastrúhame najemno zázvor,
dáme do hrnca s cukrom a vodou a uvaríme
sirup. Ak ho chceme mať jemný, uvarený sirup
precedíme. Vychladnutý koláč prelejeme sirupom
a podávame.
|