Jablkovo-hrušková pletená štrúdľa

mildrelin - fotkamildrelin, 22. februára 2015
Jablkovo-hrušková pletená štrúdľa
Foto: mildrelin

Nesladená vegan štrúdľa skvelá k poobednému café. :-)

8
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
700 g
700 g
1 ks
2 hrsť
4 PL




Postup

  1. 1

    Jablká a hrušky si nakrájame na menšie kocky, ktoré opražíme na olivovom oleji. Pridáme k nim vanilku a rozdrvené vlašské orechy. Keď nám ovocie zmäkne, odstavíme ho a necháme vychladnúť. Medzitým si rozvaľkáme lístkové cesto.

  2. 2

    Na stred cesta presunieme orechovo-ovocnú zmes. Cesto nadrežeme na cca 1,5 až 2 cm pásiky.

    Jablkovo-hrušková pletená štrúdľa - obrázok 2
  3. 3

    Tie postupne prekrývame jeden cez druhý.

    Jablkovo-hrušková pletená štrúdľa - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme na 180°C približne 30 minút. A VUALÁ!

    Jablkovo-hrušková pletená štrúdľa - obrázok 4

Diskusia k receptu

pivonka
Dozlata upečená, z lístkového cesta (to ja mám rada), vyzerá byť chrumkavá a vnútri ovocie, musí byť výborná!
zinnajdha
páči sa mi. Prečo ju nazývaš vegan štrúdľa ? Aj iné štúdle sa takto robia. Či nie ?
mildrelin
Ďakujem, predtým sme ju doma robievali z nastrúhaných jabĺk bez opraženia na oleji, no musím povedať, že takto to má väčší šmrnc:-)
A @zinnajdha je to vpodstate kvôli tomu, že nie všetky kupované cestá boli čisto rastlinné. Ale je pravda, že som to zabudla spomenúť..Vďaka za komentár:-)
svedka
Iste chutne a aj pekne na oko.spravim take mini, ostali mi štvorčeky lístkového :)
aandulka
Veľmi pekne vyzerá, takto robievam z kysnutého cesta ale v blízkej dobe určite spravím aj z lístkového. Vďaka za pripomenutie.
evanaaa
Páči sa mi tá úprava, a okrem toho je štrudla aj chutná, až na to, že ja by som ovocie neopiekla na olivovom oleji, ale skôr na masle alebo na inom oleji. Jablká a orechy je dobrá kombinácia, ale aj hrušky sú dobré!
valeri
Jééj už som dávno nerobila takúto zapletanú štrúdľu, ďakujem za pripomenutie. vyzerá fantasticky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia