Jablkové ružičky od Valiky

valina - fotkavalina, 22. júna 2015
Jablkové ružičky od Valiky
Foto: valina

tento recept patrí pre príchod nečakaných hostí, rýchle je hotový, výborne chutí a veľmi skvele vyzerá

10
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g (bal.)
2 ks
2 bal.
1 ks na šťavu
 na posýpanie




Postup

  1. 1

    Na začiatok si pripravíme jablká, ktoré si nakrájame na veľmi tenké mesiačiky (najlepšie nastrúhať na strúhadle na uhorky). Mesiačiky dáme do citrónovej vody aby neoxidovali, pokiaľ si pripravíme cesto. Lístkové cesto si rovnomerne rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika a pokrájame na širšie pásiky.

  2. 2

    Každý pásik posypeme škoricovým cukrom a ukladáme jablká tak, aby prečnievali cez okraj pásika. Potom preložíme druhú polovicu cesta cez takto uložené jablká a dobre popritláčame. Postupne zvoľna rolujeme od spodného okraja smerom hore, aby sa nám vytvoril tvar ruže.

  3. 3

    Ružičky dáme do plechu na mafínky. Dáme piecť do dobre vyhriatej rúry, aby lístkové cesto sa upieklo. Potom mierne znížime teplotu ,lebo jabĺčka by sa mohli zvrchu pripiecť .Veď každá gazdinka na to príde sama. Ešte horúce posypeme podľa chuti práškovým cukrom a kto chce aj škoricovým . Prajem Vám dobrú chuť!

Diskusia k receptu

56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Toto robila včera Kamila Magálová na STV1.
rulik
tento recept tu už raz bol, páčil sa mi, tak som to vyskúšal a výsledok:"kde udělali soudruzi z NDR chybu?", ani sa to popísať nedá, asi záleží na druhu jablka a tiež hrúbke plátkov, mne z toho vyšla taká kôpka jablka, možno budem aj menej šikovný
venusa
Kamila ich v nedeĺu po upečení potrela medom.
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
@Valina , ale ty ich máš krajšie ako Magálová, fakt :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia