Jablkové ruže v lístkovom ceste fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 10. januára 2015
Jablkové ruže v lístkovom ceste (fotorecept)
Foto: tatranka

Myslím si,že tak ako aj ja aj vy ste sa stretli na stránkach internetu s emailom,ktorý ponúkal upečenie jablčkových ruží. Mňa tento recept oslovil a Zobraziť celý popisMyslím si,že tak ako aj ja aj vy ste sa stretli na stránkach internetu s emailom,ktorý ponúkal upečenie jablčkových ruží. Mňa tento recept oslovil a povedala som si,že ho vyskúšam. Páčilo by sa mi koláčik podávať ku ovocnému šalátu a určite to budem tak praktizovať.

25 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

500  g
2  ks
podľa sladenia
medzi prsty
1 ks




Postup

  1. 1

    Na koľko som robila tento recept po prvý krát,nemala som odvahu použiť celé cesto,na tieto ruže. Robila som len dva kusy a z ostatného cesta som dorobila už jednoduchšie kvety z cesta,ktoré používam vo svojom receptári. Použila som mafinkový plech a ten sa mi osvedčil.

  2. 2

    Umyla som si dve jabĺčka.Vybrala jaderník a na tenko aj so šupkou nakrájala. Lístkové cesto som si vyváľkala asi na 2-3 mm.Nakrájala na obdĺžniky široké 8 cm a dlhé 25 cm. Posypala som pol cesta škoricou a kryštálovým cukrom.Poukladala som na cesto jablká.Aj na druhu polovicu cesta som posypala škoricu a kryštálový cukor.

    Jablkové ruže v lístkovom ceste (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Polovicu cesta som prehla cez jabĺčka.Takto pripravené cesto som stočila. Vznikla mi ružička.Ružičku som vložila do mafinkovej formy.Ako som uviedla,robila som len dve ružičky.Je to vidieť aj vo forme.Na ružičku som potrebovala asi viac ako pol veľkého jablka. Zvyšok cesta som si pokrájala na štvorce a tie krížom cez seba preložila.Plnila som ich jablkami a orechmi.No túto gramáž neuvádzam,preto že som chcela uviesť len jablčkové ruže.Potrebovala som naplniť plech a spracovať zvyšné cesto.

    Jablkové ruže v lístkovom ceste (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Piekla som v trúbe vyhriatej na 200 0C,15 minút.Potom som trúbu vypla a nechala ešte 5 minút dopiecť.Pred pečením,som okraje cesta natrela rozšľahaným vajíčkom.

    Jablkové ruže v lístkovom ceste (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Výsledok bol prekvapivo dobrý.Efekt sa dostavil a koláčik bol tiež chutný. Koláčik je dosť veľký a môže nahradiť k ovocnému šalátu prílohu.

    Jablkové ruže v lístkovom ceste (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    My sme ho mali dnes za obedom ako dezert.

    Jablkové ruže v lístkovom ceste (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

obor123
Pekné, môže to byť dobré ako maškrta a aj dekorácia na stole.
elixir
Pekná kytička... :) Rada by som ochutnala.
huta
nádhera, určite sú aj chutné od teba je všetko nádherne
bambulkaaa
Jé veľmi pekné ja som ich videla na internete a tiež som ich chcela niekedy vyskúšať len som sa k tomu ešte nedostala ja veľmi chválim máš ich veľmi pekné a ďakujem za pripomenutie
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
Výborná inšpirácia. Ja robím tiež jablká v lístkovom ceste, ešte pridám trošku marhuľového lekváru a sekané orechy- ako taštičky, takže poznám túto vynikajúcu kombináciu.Ale Tvoje sú ešte aj na pohľad veľmi pekné. Určite vyskúšam. Tatranka, máš ozaj veľmi dobré recepty, pri ktorých nikdy nič nepokazím. Ďakujem.
motyka
@tatranka , myslím na Teba už dávnejšie, že sa neukazuješ "novinkami" tu na vareche. Myslím na nové recepty. Čakala som niečo na Vianoce, Silvestra... Asi som Ťa vyprovokovala.
Recept super, nádhera . Určite vyskúšam.
rela
Martuška, máš môj veľký obdiv a 5*
tatranka
@motyka no vieš neukazujem sa,lebo to čo som považovala za dobré a aj chutné ,som pridala a sem tam aj pridám..A nie je toho toľko v mojom varení a pečení,aby som mala po ruke nejaký chutný a aj pekný recept. K Vianociam som už sem tam koláčiky dala a naopak aj ja hľadám na svoj stvol niečo chutné a nové.
@bambulka ak ti môžem poradiť,to cesto na tie jablkové ruže si vyváľkaj na tenučko.Ja som ich mala na tie 3 mm a prišla som na to,že stred koláčika / vnútro/ nebolo chrumkavé,ale len slabo upečené.
Alebo ich nenatoč na tých 25 cm,ale menej.
1x huta
evanaaa
Ružičky krásne, priam na zjedenie! :-) Martuška, samozrejme, že som ti ich obdivovala aj na FB, ale takto si môžem tvoj recept aj uložiť a mať ho tu.
eviana
@tatranka , Martuška, Ty vieš tak krásne s jedlom čarovať, máš môj obrovský obdiv, čarokrásne ružičky si spravila ♥
bambulkaaa
Ďakujem Ti ,,tatranka,, za dobrú radu keď ich budem robiť určite si spomeniem na tvoju radu ;)
tatranka
Ružičky sa naozaj vydarili a určite ich budem robiť viac menej ako ozdobu k jedlu.Určite sa budú hodiť aj k pudingu,vtáčiemu mlieku,ovocným šalátom.Nie je s nimi veľa práce,keďže si kupujem hotové lístkové cesto.
Ďakujem za vaše komentáriky.
medovnicek
Martuška veľmi sa mi páčia a ten nápad piecť ich v plechu na muffiny je skvelý nápad
tatranka
@medovn ícek vieš,piekla som ich istejšie.Bála som sa,že sa mi na plechu roztočia.Najprv som si myslela,že ich na spodu poistím špáradlom.6e ich skrz na skr,prepichnem,aby to držalo.Vieš,že lístkové cesto pracuje a nadobúda na množstve pečením.Potom som prišla na túto muffinkovú formu.Takto sa to osvedčilo.
fcielkamaja
Vďaka za prenádherný recept.
Najedia sa aj oči :-)
Určite ho vyskúšam.
Hodnotím: 6x hviezdička.
tatranka
...prepáč ...myslím.... hoci na Vareche by sa hodilo aj maslím xixixi.Veď masla sa to použije dosť!
pusta1
nádhernéééé, nemám jednoducho slov, Martuška moja :-)
*****
ywett
nádhera a viem si to predstaviť aj ako darček :)
1365_1270586392 - profilový obrázok
esi
esi
@tatranka , prosím o recept toho tunelu, čo máš neskutočne krásne foto. Na Tvojej stránke som nenašla, alebo som zle hľadala?
cupcake
Nadhera, ale sa necudujem, lebo od teba recepty su vzdy vyborne a vyzeraju ukazkovo. Urcite vyskusam a dakujem za dobre rady, ako na to
cupcake
Skusila som a som nadsena, vdaka za krasny, jednoduchy a velmi chutny , perfektne vyzerajuci zakusok- ale co ine sa od teba da ockavat, prekvapenim by bolo, keby nebol taky krasny a pertektny, dakujem
cupcake
Neviem co sa udialo, ale je to tam niekolkokrat, nuz nieco som postlacala, ale aspon vidis, aka som nadsena......vdaka
tatranka
@cupcake moja drahá vareškárka.Vôbec nevadí,že to viac krát naskočilo.Mňa teší,že ťa recept tak potešil ako aj mňa.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia