Jablkové pité s lahodnou chuťou fotorecept
Foto: myalab
Tento koláčik je v našej rodine obľúbený. Recept som po rokoch upravila, aby bol ešte lahodnejší a zdravší.
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
600 g |
|
250 g |
|
125 g |
|
24 g |
|
0,2 l |
|
2 ks celé |
|
0,5 g |
|
2 - 3 kg |
|
4 ks |
|
1 PL |
|
obmena - mlieko nahradiť: | |
200 ml |
|
40 g |
|
Postup
-
1
Múku, cukor, maslo, prášok do pečiva dáme do misy. V mlieku (najlepsie použiť Topnatur kokosový nápoj, z ktorého pripravíme husté mlieko) rozmixujeme vajíčka a polovicu pridáme do misy. Vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na dve polovice. Prvú časť cesta vyvaľkáme na veľkosť plechu a prenesieme na plech.
-
2
Jablká je najlepšie nastrúhať na Borner strúhači na najmenšíe rezančeky. Veľkosť 1. Nepúšťajú šťavu a pité je potom šťavnaté. K nastrúhaným jablkám pridáme škoricový cukor a citrónovú kôru a premiešame. Jablkovú plnku navrstvíme na cesto a utlačíme.
-
3
Prikryjeme druhou časťou vyvaľkaného cesta. Popicháme vidličkou. A na vrch vylejeme a rovnomerne rozotrieme druhú časť najlepšie kokosového mlieka s rozmixovanými vajíčkami, ktoré nám urobí ešte väčšiu lahodnosť. Mlieko pekne pretečie cez dierky po vidličke. Upečieme do ružova.
-
4
Pité môžeme poprášiť práškovým cukrom, čo ja ale nepreferujem. Máme radi len nahý. Pité pripravené s kokosovým nápojom Topnatur je oveľa lahodnejšie. Recept dodatočne upravujem po rokoch. Nápoj - mlieko pripravíme zmiešaným trošku teplej vody so sušeným kokosovým nápojom a doplníme do 2 dl.
- 5
Topnatur Kokosový nápoj doda koláčiku iný rozmer, oveľa lahodnejší. Tu je odkaz na použitý nápoj. https://www.fitness4u.sk/zdrava-vyziva/topnatur-kokosovy-napoj-350-g/?gclid=CjwKCAjw9L_tBRBXEiwAOWVVCRFGNfc_NLHEB7-FnsTPJ4yUXwigc346vjEtN-lzcbRuIr70HBm8FhoCNlIQAvD_BwE
- 5
@jerica moc sa od Tvojho receptiku nelisi, len v mojom sa este polieva s tym vajickom rozslahanym v mlieku a do cesta ide menej vajicok a tiez mliecko, trosku menej cukru. Kedysi som robievala tak ako Ty, ale teraz robievam takto. Nabuduce urobim pre zmenu zase podla Tvojho.
Je vyborny, stale robim podla tohto receptu. A pekne z 3kg jablk!
Mne sa s cetom dobre pracuje, ako vidis aj na obrazku je z jedneho kusa. To vrchne cesto rozvalkam na papieri na pecenie a potom len obratim na jablcka.