Jablkové pité

myalabMyalab, 101 ročná žena, Piešťany, 28. januára 2012 17:03
Ďalšie jej recepty »

Jablkové pité Foto: myalab

Tento koláčik je v našej rodine obľúbený.

30
porcií
30 min
príprava
30 min
na 170 °C

Suroviny

600 g
250 g
125 g
24 g
0,2 l
2 ks celé
0,5 g
2 - 3 kg
4 ks
1 PL

Postup prípravy

  1. 1

    Múku, cukor, maslo, prášok do pečiva dáme do misy. V mlieku rozmixujeme vajíčka a polovicu pridáme do misy. Vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na dve polovice. Prvú časť cesta vyvaľkáme na veľkosť plechu a prenesieme na plech.

    Jablkové pité  - obrázok 1
  2. 2

    Jablká je najlepšie nastrúhať na Borner strúhači na najmenšíe rezančeky. Veľkosť 1. Nepúšťajú šťavu a pité je potom šťavnaté. K nastrúhaným jablkám pridáme škoricový cukor a citrónovú kôru a premiešame. Jablkovú plnku navrstvíme na cesto a utlačíme.

    Jablkové pité  - obrázok 2
  3. 3

    Prikryjeme druhou časťou vyvaľkaného cesta. Popicháme vidličkou. A na vrch vylejeme a rovnomerne rozotrieme druhú časť mlieka s rozmixovanými vajíčkami. Upečieme do ružova.

    Jablkové pité  - obrázok 3
  4. 4

    Pité môžeme poprášiť práškovým cukrom.

    Jablkové pité  - obrázok 4
ohodnoť recept:
Hlasovalo 10 ľudí (4,6 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist