Jablkové pité

Jablkové pité
Foto: myalab
myalabMyalab, recept pridal: 28. januára 2012 17:03Ďalšie jeho recepty

Tento koláčik je v našej rodine obľúbený.

Suroviny

30
porcií
30
minút
príprava
30
minút
na 170 °C

Postup prípravy receptu

1

Múku, cukor, maslo, prášok do pečiva dáme do misy. V mlieku rozmixujeme vajíčka a polovicu pridáme do misy. Vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na dve polovice. Prvú časť cesta vyvaľkáme na veľkosť plechu a prenesieme na plech.
Jablkové pité  - obrázok 1

2

Jablká je najlepšie nastrúhať na Borner strúhači na najmenšíe rezančeky. Veľkosť 1. Nepúšťajú šťavu a pité je potom šťavnaté. K nastrúhaným jablkám pridáme škoricový cukor a citrónovú kôru a premiešame. Jablkovú plnku navrstvíme na cesto a utlačíme.
Jablkové pité  - obrázok 2

3

Prikryjeme druhou časťou vyvaľkaného cesta. Popicháme vidličkou. A na vrch vylejeme a rovnomerne rozotrieme druhú časť mlieka s rozmixovanými vajíčkami. Upečieme do ružova.
Jablkové pité  - obrázok 3

4

Pité môžeme poprášiť práškovým cukrom.
Jablkové pité  - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 9 ľudí (4,6 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • afataga, 28. januára 2012 o 18:14
    toto je jeden z najlepsich kolacikov na svete, aspon pre mna, davam do plnky aj hrozienka


  • izabella929, 28. januára 2012 o 18:17
    výborný koláč.-))


  • dorisa, 28. januára 2012 o 18:17
    mňam, jablkové milujem


  • kata50, 28. januára 2012 o 18:18
    Aj ja milujem takú vysokú jablkovú plnku. A že vraj 100 ročná žena ????????


  • marianne69, 28. januára 2012 o 18:28
    to verim,ze je oblubeny,krasne sa ti podaril...


  • danculka, 28. januára 2012 o 18:29
    Pekné,chutné super...


  • salinka, 28. januára 2012 o 18:59
    Tento kolacik peciem vzdy vtedy, ked sa doma nevedia dohodnut, co by chceli maskrtit.


  • 3sandra3, 28. januára 2012 o 19:15
    aj v našej rodine je obľúbený.


  • hviezdickaz, 28. januára 2012 o 20:01
    jaaaj,narobila si mi nan chute,veru uz som ho davno nepiekla,musim sa posnazit :D


  • tykadielko, 28. januára 2012 o 21:45
    jablkové pité....mňam...robievam :D


  • quida, 28. januára 2012 o 22:15
    Výbornýýý...a tento recept je najlepší !!! :)))


  • myalab, 28. januára 2012 o 22:34
    Dakujem Vam vsetkym za pekne komentiky :)


  • myalab, 28. januára 2012 o 22:36
    @afataga ano do plnky, kto ma rad moze dat hrozienka aj mlete alebo sekane oprazene oriesky rozne druhy. No u nas ide len jablkovo skoricovy...


  • janger, 29. januára 2012 o 23:16
    Strasne davno som nerobila, este volakedy v minulom storoci ;-). Vyborne s takou kopou jablk!


  • jerica, 30. januára 2012 o 00:01
    @myalab práve som pred hodinou vybrala z rúry , ja som naučená na ten čo som pridala na varechu ,ale aj Tvoj receptík sa mi páči.Tiež nedávam hrozienka,plnku presne ako ty,len ja mám naložené jablká vo flaši z jesennej úrody.Mám to šikovne po ruke.


  • myalab, 30. januára 2012 o 13:21
    @janger ano ked uz, tak s kopou jablk... :)
    @jerica moc sa od Tvojho receptiku nelisi, len v mojom sa este polieva s tym vajickom rozslahanym v mlieku a do cesta ide menej vajicok a tiez mliecko, trosku menej cukru. Kedysi som robievala tak ako Ty, ale teraz robievam takto. Nabuduce urobim pre zmenu zase podla Tvojho.



  • marienka44, 31. januára 2012 o 18:18
    @Myalab , ja kratko podusim jablka s hrebickom a cukrom a vychladnute dam na cesto. Jablka potom jemne posypem mletymi orechami, tie vypiju uvolnenu stavu a aj chut kolacika vylepsia. Cesto na pite by malo obsahovat aj trochu kys. smotany alebo jogurtu bieleho alebo ked to nemame, aspon trochu okyslenej vody.


  • myalab, 31. januára 2012 o 19:31
    @marienka 44 mas pravdu smotana cesto zjemni, len zase viac kcal. Orechy su urcite chutne, ale moje deti ich sice maju radi, ale zase nechcu jednak tiez viac kcal a potom aj vyrazky :) Ale urcite ten to Tvoje je mnam mnam


  • grinchester, 26. februára 2012 o 18:47
    Dnes ráno som piekla. Výsledok bol dobrý, ale cesto mi prišlo trošku málo sladké. Nabudúce vyskúšam pridať viac cukru a aj ten nápad s podusením jabĺk s klinčekmi môže byť super.


  • myalab, 26. februára 2012 o 18:56
    @grinchester ak sa Ti zda menej sladke cesto, mozes pridat viac cukru alebo viac posypat praskovym cukrom uz hotovy kolacik. Ja osobne cukor obmedzujem. Tiez zalezi aj na sladkosti jablk.


  • briketa, 7. júla 2012 o 07:44
    Podla mna je dost sladky, ale v recepte uplne chyba sol. Doplnila som si stipku soli, inak cesto bude velmi chutovo mdle. Mlieka som dala polovicu.
    Je vyborny, stale robim podla tohto receptu. A pekne z 3kg jablk!


  • tatranocka, 6. septembra 2012 o 10:08
    @myalab prosím upresniť množstvo prášku do pečiva (24g?).Ďakujem.


  • myalab, 6. septembra 2012 o 11:43
    @tatranocka , ano 24g - zvycajne su to 2 ks. Preto som napisala v g, lebo byvaju rozne hmotnosti.


  • kadgalenka, 8. decembra 2012 o 12:59
    Robím ho často a stále je trošku iný, nedá sa prejesť..


  • myalab, 9. decembra 2012 o 08:59
    @kadgalenka presne ako pises neda sa ho prejest. Ano moze byt iny, podla chuti jablk, nakrajania jablk, ochutenia...


  • siskam, 28. januára 2013 o 12:32
    Toto pité robievam aj ja. Je to veľmi dobrý koláč a je ho veľa. Len cukru do cesta dávam trochu viac - 250 g.


  • bobina, 17. mája 2013 o 20:01
    Prave ho mam v trube a dufam ze sa tak podari ako vam a mojim hostom bude chutit.


  • myalab, 13. septembra 2013 o 13:01
    @bobina ,verim, ze chutil :)


  • kika28, 5. októbra 2013 o 18:21
    Pekny den prajem, vcera som skusila Vas recept, ale mala som problem s cestom. Velmi sa mi trhalo, doslova som zliepala kusky dokopy. Neviem, kde mohol byt problem. (((


  • myalab, 5. októbra 2013 o 18:48
    kika28, tak to ma mrzi :) mozno bolo treba pridat este trosku z toho mlieka s rozmixovanym vajickomm, aby sa cesto pekne spojilo. Polovica toho mlieka s vajickom ide do cesta a polica na vrch, tak ako pisem v postupe. Mala si dobre odmerane mlieko? Vajicka neboli male? Vsetky suroviny vazim presne. Maslo je dobre pridat izbovej teploty, cize radsej maksie. Inak neviem kde moze byt problem. Recept je overeny.
    Mne sa s cetom dobre pracuje, ako vidis aj na obrazku je z jedneho kusa. To vrchne cesto rozvalkam na papieri na pecenie a potom len obratim na jablcka.


  • luss44, 5. októbra 2013 o 19:21
    @kika28 , nevešaj hlavu, takéto pité robievam často a niekedy sa cesto nedá ani poriadne vyvaľkať, tiež lepím po kúskoch na plech :) ale inokedy zase v pohode, veľa záleží od múky, každá je iná, ani vajíčka nie sú rovnakej veľkosti... výhodou je že upečený je vždy super, tam sa tie lepence stratia :)


  • kika28, 6. októbra 2013 o 17:51
    Vsetko som dala presne podla receptu. Ale asi to bolo o muke, obcas sa to stava.))) Chutovo bol vsak kolacik vyborny a vsetkym chutil. )))


  • zuzuana, 6. októbra 2013 o 18:48
    Dnes som upiekla kolacik podla tohto receptu a je vborny. Davam 5* :)


  • myalab, 7. októbra 2013 o 14:08
    Dakujem za komentiky, potesili :)


  • mortysssia, 14. októbra 2013 o 15:00
    ďakujem za super receptík. Kooonečne prvé cesto ktoré sa netrhalo ked som ho dávala z dosky na plech :)


  • myalab, 14. októbra 2013 o 16:57
    mortysssia si ma potesila :) vdaka



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.

Čatajské praclíky
„Šedesátka neny bohvíjaký vek, mosíš sa jej šak dožit,“ hovoril kedysi modranský mäsiar Vinco Held.

Šípky – krásne a liečivé zároveň
V tomto čase neskorej jesene by sme už v prírode ťažko hľadali nejakú liečivú bylinku. Snáď jediná, ktorá nás očarúva aj v tomto období, je šípka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 47/2014: Cesnaková kuchárka Cesnaková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 21. novembra v denníku Pravda.


TOPlist