Foto: babina49
Tento recept mám z časopisu,hneď ma oslovil.Viem,že je tu veľa takýchto receptov,ale chcem sa podeliť s vami, ako to robím ja. Je to veľmi Zobraziť celý popisTento recept mám z časopisu,hneď ma oslovil.Viem,že je tu veľa takýchto receptov,ale chcem sa podeliť s vami, ako to robím ja. Je to veľmi osviežujúca tortička a samozrejme nenáročná.
Postup
-
1
Jablká si očistíme - 800 g
-
2
Do hrnca dáme jablká, 200 ml vody,kto chce,može pridať mletú škoricu,vanilkové cukry a kryštálový cukor. Ja som dala len 3 PL,lebo mi to stačí. Varíme,kým nezmaknú jablká
-
3
Potom si ich rozmixujem tyčovým mixérom na kašu
-
4
Vo zvyšných 200 ml vody si rozmiešame 2 balíky Zlatého klasu
-
5
A vlejeme to do rozmixovaných jabľk
-
6
A este chvíľu za stáleho miešania varíme
-
7
Keď to bude takéto priezračné,je to hotové. Ja som si tam ešte doliala cca 0,5 dcl vody,lebo voda sa trochu odparila a zdalo sa mi to hustejšie,ale opatrne,lebo keď tej vody dolejeme viac,tak to nestune pekne,bude to riedke.
-
8
Ja to nedávam do tortovej formy,ale mám takú menšiu misku,do ktorej to stále robím.Vysteliem si ju fóliou,aby sa mi to potom dalo dobre vybrať.Na dno poukladám piškóty,polejem to časťou jablkovej zmesi,znovu dám piškóty a znovu to polejem zvyškom jablkovej hmoty.
-
9
Dám to stuhnúť do chladu do druhého dňa
-
10
Vrch sa može postrúhať čokoládou a ozdobiť šľahačkou.
V recepte jablká s vodou tvoria cca 1 l objemu a použijem 2 ks zlatý klas,tak podľa tohoto si to prisposobte.Vyskúšajte a dajte mi vedieť,či sa to podarilo :-)))