Jablková babovka v mikrovlnke

olga42 - fotkaolga42, 3. októbra 2011
Jablková babovka v mikrovlnke
Foto: olga42

Recept bol uverejnený na Vareche ja som ho skúsila upiecť v mikrovlnke na silikónovej forme

10
porcií
30 minút
príprava
8700-800w minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
1 hrček
1 hrček
1/2 hrčeka
1 lyžica
1 ks
3 ks




Postup

  1. 1

    Jablčka postruhame,pridáme vajička,muku,cukor,praš.do pečiva,olej.Všetko zamiešame varechou.Vylejeme do silikonovej formy na babovku.Formu dáme na Crips tanier.Zapneme mikrovlnku na program Crisp nadstavíme na 8 minut.Vyberieme s mikrovlnky a necháme trošku vychladnuť vyklopíme.Babovka ja vláčna ako z rury.Je dobrá vyskúšajte.

Diskusia k receptu

tothka
Recept je fajn, nuž ale čo keď nemám crips , bez tejto funkcie to asi nepôjde.
dorisa
Nie som zástankyňou pečenia v mikrovlnke. Robila som jablkovú bábovku normálne v rúre, je to lahôdka.
olga42
Ale na crips je skutočne na nerozoznanie.Tothka.skus aj v obyčajnej ale v silikonovej forme vyskušaj a daj vediet.
mery8658
Krásna bábovka a určite aj chutná. olga42, ja som ešte nikdy neskúšala v silikonovej forme na funkcii grisp. Splní grisp svojú funkciu keď je tám silikonová forma? Budem skúšať! Olga42 napíš či formu treba vymastiť a vysypať? Bežne keď pečiem v el.rúre tak silikonové formy na bábovku a mufiny už nemastim.
babidka
silikonovu formu uz nemam ale skusila by som tu babovku upiect vo forme z jenskeho skla ...sama som zvedava , co to urobi :-)
olga42
mery8658.Ja som ju len pomastila kvapkou oleja ale to som piekla prvý raz,druhý už netreba.
olga42
babidka. Ja som kupila v domácich potrebách formu za 2.40eura a vyplatilo sa.Skus majú tam všelijaké formy aj krajšie s kvietkami aj také ako piekli v nich na na Vareche.
remcula
Já mám s mikrovlnkou špatnou zkušenost. Buď mi to vyteče, nebo se to nedopeče, ale je fakt, že mám mikrovlnku za 1000 kč, asi by to chtělo změnu.
gabi58
Všetky koláče a bábovky čo pečiem v mikrovlnke /aj na funkcii grisp/
su buď nedopečené, alebo vysušené. Už budem piecť len v rúre.
olga42
remcula.Ja som staru predala lacno a kupila som si Wirpol.Na nej robím veľa vecí.Ale vačšie množstvo pečiem v rure.
olga42
gabi 58.To musíš najprv dodržať presný čas.Ja som vyskušala všeličo ale v silikonovej forme sa pečie najlapšie,ale sa musí položiť na plátnu Crips.
tothka
Včera som spravila aj bez crips funkcie, piekla som v bábovkovej forme ktorú som kúpila špeciálne do mikrovlnky pred mnohými rokmi a spomenula som si na ňu pri tomto recepte. Bábovka bola super mäkká a chutná, totiž odkedy mám novú rúru tak bábovku vždy veľmi vysuším. Takéto pečenie sa mi začína páčiť, doporučujem, hádam vyskúšam aj korpus na tortu, len musím nájsť vhodnú nádobu.
olga42
tothka.Teraz su v domacich potrebách všelijaké silikonové formy aj na tortu ja ju mám tiež neni drahá.V sobotu budem v nej piecť tortu tak ti napíšem.Srdečne pozdravujem olga
evanaaa
Vidím, že jednému sa dar, druhému nie, asi záleží aj od mikrovlnky, nádoby na pečenie, výkonu a iných veličín. Ja mám starú mikrov. a kým funguje, muž mi na novú nedá, až potom si budem vyberať.
olga42
Evanaaa.Milá evanaa ja som si ju kupila na požičku teraz zlacneli .Na buduci rok pojdu zasa dole-pozdravujem olga
brigita
Ďakujem za recept, už som ho robila aj vo forme na mafiny aj vo velkej jenskej mise a je fakt úžasný, len sa tak zaprášilo po ňom a za 15 miút aj z prípravou to je výhoda.Návšteva môže otvárať dvere a ja začať miešať, ešte raz ďakujem.B
olga42
brigita.Vyskušaj aj namiesto jablk skús postruhanú mrkvu 4 ks na drobnom struhadle.Je tiež dobrá.pozdravuje olga
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
@olt áru prosím Vás,ked dáte na crips platňu nesplní silikon formu?
Aký je tozdiel ak sa nedá crips,Vy to veľa používate pozrela som.Môže sa na crips položiť aj sklova forma?ďakujem za váš čas:-)
olga42
Možete dať na Crips tanier papier na pečenie silikonovej sa nič nestane.Babouku možete piecť aj vo forme s Janskeho skla.Až budete niečo potrebovat sa opýtať napište mi rada Vám odpoviem.Olga




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia