Irish Stew

Autor receptu: tatianat

Tato vyborna dusena jahnacina je velmi jednoducha a oblubena v nasej domacnosti.

2-3
porcie
10 minút
príprava
90 minút
na 150 °C

Postup

  1. Ocistime cibulu a pokrajame na vacsie kusky.Oprazime aj spolu s masom na oleji do hneda.
  2. Zasypeme lyzicou muky,rozmrvime stock kocku a vsetko dobre premiesame. Pridame flasu alebo plechovicu piva ( moze byt voda namiesto piva) a nechame na 2 minuty na silnom plameni aby sa vyvaril alkohol. Mozete pridat korenie a podla chuti sol. Ja uz nic nepridavam,lebo moj mily ma vysoky tlak a korenie nemoze ani citit. :-D
  3. Na vrch poukladame zemiaky a prikryjeme pokrievkou.Vlozime do rozohriatej rury a dusime do maka ,priblizne 1 a pol hodiny.