Irish Stew
Autor receptu: tatianat
Tato vyborna dusena jahnacina je velmi jednoducha a oblubena v nasej domacnosti.
2-3 porcie |
10 minút príprava |
90 minút na 150 °C |
Postup
- Ocistime cibulu a pokrajame na vacsie kusky.Oprazime aj spolu s masom na oleji do hneda.
- Zasypeme lyzicou muky,rozmrvime stock kocku a vsetko dobre premiesame.
Pridame flasu alebo plechovicu piva ( moze byt voda namiesto piva) a nechame na 2 minuty na silnom plameni aby sa vyvaril alkohol.
Mozete pridat korenie a podla chuti sol.
Ja uz nic nepridavam,lebo moj mily ma vysoky tlak a korenie nemoze ani citit. :-D
- Na vrch poukladame zemiaky a prikryjeme pokrievkou.Vlozime do rozohriatej rury a dusime
do maka ,priblizne 1 a pol hodiny.