Indické garam masala s kuracím mäsom

Autor receptu: miskamm

je to vyhoda chodit na obedy k indovi a nazerat mu cez plece.. oni to robia na woku, tak za 5-10 minut to majú hotové, ja si to varím radsej dlhsie, nech je mäsko dobre prepecené :-) ale chuti to celkom dobre

3-4
porcie
5 minút
príprava
20-30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľu nakrájame na jemno, cesnak pretlačíme cez lis (na cesnak) a čili si nakrájame na tenké plátky.
  2. Olej zohrejeme v hrnci a keď je olej horúci, pridáme všetky koreniny okrem mletej papriky a pražíme tak 2-3 minúty. Pridáme cibuľu a popražíme. Pridáme mletú papriku a paradajkový pretlak. Teraz pridáme na väčšie kúsky nakrájané kuracie mäso. Keď je mäso opražené, pridáme čili papričku a cesnak. Chvíľku podusíme. Podlejeme vodou a varíme na miernom ohni asi tak 15 minút. Pridáme kokosové mlieko a povaríme kým mäso nie je hotové (ca. 5-10 minút). dochutíme solou a korením.
  3. Pred servírovaním pridáme nakrájanú koriandrovú vňat. Môžeme posypať nasucho orestovanými mandľovými lupienkami. Podávame s ryžou.