Indické garam masala s kuracím mäsom
Autor receptu: miskamm
je to vyhoda chodit na obedy k indovi a nazerat mu cez plece.. oni to robia na woku, tak za 5-10 minut to majú hotové, ja si to varím radsej dlhsie, nech je mäsko dobre prepecené :-) ale chuti to celkom dobre
3-4 porcie |
5 minút príprava |
20-30 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu nakrájame na jemno, cesnak pretlačíme cez lis (na cesnak) a čili si nakrájame na tenké plátky.
- Olej zohrejeme v hrnci a keď je olej horúci, pridáme všetky koreniny okrem mletej papriky a pražíme tak 2-3 minúty. Pridáme cibuľu a popražíme. Pridáme mletú papriku a paradajkový pretlak. Teraz pridáme na väčšie kúsky nakrájané kuracie mäso. Keď je mäso opražené, pridáme čili papričku a cesnak. Chvíľku podusíme. Podlejeme vodou a varíme na miernom ohni asi tak 15 minút. Pridáme kokosové mlieko a povaríme kým mäso nie je hotové (ca. 5-10 minút). dochutíme solou a korením.
- Pred servírovaním pridáme nakrájanú koriandrovú vňat.
Môžeme posypať nasucho orestovanými mandľovými lupienkami.
Podávame s ryžou.