Huspenina - vlastný dlhodobý recept

Autor receptu: verka1

je čas huspeniny, tak sme včera varili a je super, preto vám ponúkam tento zdedený recept

2-3
porcie
20 minút
príprava
75 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Paprčky, chvostí a kožu dôkladne očistíme a vložíme do kuchty spolu s ostatnými ingredienciami. Varíme 1 a štvrť hodiny a ešte necháme kuchtu samovolne vyfučať.
  2. Paprčky a chvostík oberieme od kostí, kožu natrháme, dáme do primeranej nádoby. /Pekáčik, taniere hlboké, misky... / Kosti ešte raz prevaríme, tak 5-10 min. a masko zalejeme. Na veľlý pekáč treba 6 paprčiek, chvostík a kože 10 str. cesnaku, primerane korenia, prípadne zeleniny.
  3. Finta: Umelohmotovú fľašku zrežeme v 1/3 a masko dáme do pripravenej fľaše, zalejeme a občas premiešame aby bolo masko rovnomerne v celej fľaši. Po stuhnutí režeme krúžky, alebo husp. vytlačíme a zjeme Príloha: ocor, korenie, chlieb