Husár marš (fotorecept)

Autor receptu: jody

Experimentálna variácia na granatír... :-) Berte to s rezervou, alebo aj nie... :-)

15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kolienka (také tie mini) spravíme rovnako, akoby sme v trúbe urobili tarhoňu - v pekáči rozpálime olej, opečieme na ňom cibuľu a nasypeme na to neuvarené kolienka. Necháme chvíľku opekať, kým nechytia farbu, potom zalejeme vodou, posolíme a uvaríme/upečieme do mäkka.
  2. Dáme variť zemiaky v šupke. Medzitým si na panvici udusíme cibuľu so slaninou.
  3. Pridáme morčacinu a keď sa zatiahne, posolíme. Dáme aj trochu kurkumy.
  4. Mäso zasypeme na drobno nakrájaným zelerom (prípadne nastrúhaným), hodnou dávkou petržlenovej vňate a trochou kardamónu.
  5. Kým sa mäso dusí, očistíme zemiaky a nakrájame ich na kocky. Udusené mäso šupneme do pekáča k hotovým kolienkam.
  6. V panvici po mäse opečieme na troche oleja zemiaky a zaprášime ich paprikou. Nakoniec všetko zmiešame dohromady.
  7. Baštíme s čalamádou. Dobrú chuť. :-)