Husár marš (fotorecept)
Autor receptu: jody
Experimentálna variácia na granatír... :-) Berte to s rezervou, alebo aj nie... :-)
15 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Kolienka (také tie mini) spravíme rovnako, akoby sme v trúbe urobili tarhoňu - v pekáči rozpálime olej, opečieme na ňom cibuľu a nasypeme na to neuvarené kolienka. Necháme chvíľku opekať, kým nechytia farbu, potom zalejeme vodou, posolíme a uvaríme/upečieme do mäkka.
- Dáme variť zemiaky v šupke. Medzitým si na panvici udusíme cibuľu so slaninou.
- Pridáme morčacinu a keď sa zatiahne, posolíme. Dáme aj trochu kurkumy.
- Mäso zasypeme na drobno nakrájaným zelerom (prípadne nastrúhaným), hodnou dávkou petržlenovej vňate a trochou kardamónu.
- Kým sa mäso dusí, očistíme zemiaky a nakrájame ich na kocky. Udusené mäso šupneme do pekáča k hotovým kolienkam.
- V panvici po mäse opečieme na troche oleja zemiaky a zaprášime ich paprikou. Nakoniec všetko zmiešame dohromady.
- Baštíme s čalamádou. Dobrú chuť. :-)