Husacie prsia na pomarančoch s ďumbierom a ryžou Basmati fotorecept

alexdidi - fotkaalexdidi, 28. júla 2010
Husacie prsia na pomarančoch s ďumbierom a ryžou Basmati (fotorecept)
Foto: alexdidi
4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

800 g
2 PL
Omáčka:
2cm
3 ČL
1 PL




Postup

  1. 1

    Husacie prsia šikmo narežeme do hĺbky kože, osolíme, okoreníme a posypeme rascou. V chlade necháme odpočinúť aspoň hodinu.

    Husacie prsia na pomarančoch s ďumbierom a ryžou Basmati (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji opečieme z každej strany po 5 minút. Najprv zo strany kože.

    Husacie prsia na pomarančoch s ďumbierom a ryžou Basmati (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Preložíme do zapekacej misy, podlejeme vývarom a dopekáme v rúre 20-30minút.

    Husacie prsia na pomarančoch s ďumbierom a ryžou Basmati (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme si ingrediencie do omáčky: pomarančová šťava, čerstvý ďumbier a pomarančovo-citrónovo-ďumbierová marmeláda.

    Husacie prsia na pomarančoch s ďumbierom a ryžou Basmati (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do výpeku z mäsa pridáme múku a opečieme.podlejeme vývarom a pomarančovou šťavou, pridáme aj marmeládu , osolíme, okoreníme a ešte chvíľu povaríme. Na záver omáčku precedíme do omáčnika.

    Husacie prsia na pomarančoch s ďumbierom a ryžou Basmati (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ako prílohu si uvaríme ryžu Basmati tak, že ju vsypeme do väčšieho množstva vriacej osolenej vody a na miernom ohni varíme 10minút.Precedíme do sitka.

  7. 7

    Mäso šikmo narežeme na plátky a podávame s ryžou a omáčkou. Ozdobíme mesiačikmi pomaranča a bazalkou alebo inou bylinkou.

Diskusia k receptu

jerica
@alexdidi píšeš (5) do výpeku z mäsa pridáme múku a opečieme, čo treba opiecť? husacie aj kačacie prsia zbožňujem , manžel okrem tých pečených , má najradšej moje.
K tej čalamáde:čalamádu je dobre robiť na jeseň z kapusty ktorá je vyslovene na čalamádu , trhovníci to vedia . Keď nedostaneš v tom čase uhorky , môžu sa dať aj zavárané.
babav
Fajnovy recept ako vzdy@alexdidi !Mne osobne lepsie chuti kacacina,
vyskusam upiect podla tvojho receptu;-)
tinca
@alexdidi tak tomuto sa povie žrádielko, ukladám a urobím na sviatky ako slávnostný obed
jamarlen
@alexidi , včera sme robili podľa teba,/ až na zahustenie múkou/, a basmati sme nechali najprv namočené v studenej vode, aby bolo ešte väčšie, varili sme ju už iba 8 minút....
vďaka za postup na husacinku, bola úžasná, mäkká, krehká, voňavá a husacina - to je predsa na recepte to hlavné.
bodaj by mohla byť aj častejšie u nás aj u vás:)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia