Husacie prsia na pomarančoch s ďumbierom a ryžou Basmati fotorecept
Foto: alexdidi
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Husacie prsia šikmo narežeme do hĺbky kože, osolíme, okoreníme a posypeme rascou. V chlade necháme odpočinúť aspoň hodinu.
-
2
Na oleji opečieme z každej strany po 5 minút. Najprv zo strany kože.
-
3
Preložíme do zapekacej misy, podlejeme vývarom a dopekáme v rúre 20-30minút.
-
4
Pripravíme si ingrediencie do omáčky: pomarančová šťava, čerstvý ďumbier a pomarančovo-citrónovo-ďumbierová marmeláda.
-
5
Do výpeku z mäsa pridáme múku a opečieme.podlejeme vývarom a pomarančovou šťavou, pridáme aj marmeládu , osolíme, okoreníme a ešte chvíľu povaríme. Na záver omáčku precedíme do omáčnika.
-
6
Ako prílohu si uvaríme ryžu Basmati tak, že ju vsypeme do väčšieho množstva vriacej osolenej vody a na miernom ohni varíme 10minút.Precedíme do sitka.
- 7
Mäso šikmo narežeme na plátky a podávame s ryžou a omáčkou. Ozdobíme mesiačikmi pomaranča a bazalkou alebo inou bylinkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 7
K tej čalamáde:čalamádu je dobre robiť na jeseň z kapusty ktorá je vyslovene na čalamádu , trhovníci to vedia . Keď nedostaneš v tom čase uhorky , môžu sa dať aj zavárané.
vyskusam upiect podla tvojho receptu;-)
vďaka za postup na husacinku, bola úžasná, mäkká, krehká, voňavá a husacina - to je predsa na recepte to hlavné.
bodaj by mohla byť aj častejšie u nás aj u vás:)))