Hubový krém s mliečnou penou
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Maslo roztopíme v hrnci, pridáme na kocky nakrájanú cibuľu. Pridáme čerstvo nakrájané huby. Všetko premiešame a podlejeme trochou vína. Pridáme soľ, nastrúhaný muškátový oriešok, hubové korenie a podlejem vývarom.
- Mlieko so smotanou zmiešame, pridáme škrobovú múčku a rozhabarkujeme. Zalejeme tým zmes húb. Necháme vrieť a potom všetko poriadne rozmixujeme na jemný krém.
- Do druhej nádoby nalejeme mlieko a necháme ho zovrieť. Po zovretí mlieko rozšľaháme na penu. Hotovú polievku nalejeme do taniera, ozdobíme ju penou z mlieka, ktorú naberáme len zvrchu. Ozdobíme opečenými hubami, vňaťou a opečenými kolieskami bagety.
|