Hubovo-špenátová polievka fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 15. decembra 2014

Ľahká, chutná polievka na zahriatie.

6
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 PL
4 strúčiky väčšie
8 ks
3 ks
1/2 ks
100 g
1 ks
2 l




Postup

  1. 1

    Na oleji chvíľu popražíme pretlačený cesnak spolu s pokrájanou paprikou. Okoreníme a zalejeme horúcim vývarom. Hneď pridáme očistené a pokrájané zemiaky a šampiňóny.

    Hubovo-špenátová polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď sú zemiaky mäkké, nasypeme do polievky umytý špenát nakrájaný na rezance a necháme 2-3 minútky prevrieť.

    Hubovo-špenátová polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakoniec po kvapkách prilejeme rozmiešaný vaječný žĺtok. Polievku nemiešame hneď, ale až po odstavení.

    Hubovo-špenátová polievka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Špenátové rezance a vajíčko polievku zahustia, ale kto chce, môže si do nej pridať cestovinu alebo aj trocha varenej ryže.

    Hubovo-špenátová polievka (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

elixir
Skvelý nápad, vyskúšam, aj zo sušených lesných húb by to mohlo byť chutné. :)
kukulienka71
@elixir , huby si môže dať každý podľa ľubovôle, čerstvé, či sušené.Tie sú aromatickejšie, určite bude z nich polievka veľmi chutná;-) Ďakujem ti.
izabella929
ešte som takú polievku nejedla, ale asi preto, že špenát nemám rada...ale hríby môžem na všetky spôsoby.-)polievka vyzerá veľmi chutne..
kukulienka71
Ďakujem, Izka. Dcéra tiež nemá rada špenát, my ostatní ho milujeme. Aj ako hustú polievku, aj prívarok. Takto som zvykla dať závarku do polievok, ak mám čerstvé špenátové listy, je to jemné, spolu so žĺtkom aj farebné:-)
havino
sranda, čo nevymyslíš, neviem si chuť predstaviť, z húb áno, ja by som si tam aj trochen smotánky asi cvrkla, ale potom bez vajca
mijaita




To je delicious polívka, to je královská polévka! Jako bujon jsem dala kuřecí demiglace, dodává fantastickou chuť (1KL). Sušené houby, špenát a česnek jsem osmažila v másle a přecedila. Máslo česnekové vlila do polévky. Smetanu do takových polévek mám nesmírně ráda, smetanu Gran Cucina. Tak úžasnou polívku jsem dlooouho nejedla! @kukulienka I. :-) díky za ten recept!
kukulienka71
@mijaita , ty si neskutočná:-) urobila si ju ešte lepšie, až po uvarení ma napadlo, že som mohla aj huby opiecť. Aj maslo a demiglace urobia lahodnú chuť, verím;-) Takto sa zdokonaľujú recepty, ďakujem za expresnú odozvu aj krásne foto.
mijaita
@kukulienka ja jsem neopekala houby, varila jsem ze susenych, ale 2 strouzky cesneku posekaneho jsem dozlatova opekla v masle a precedila a ten cesnek jsem do polivky nedala. A take jsem do ni nedala tu papriku. Ta si chutove nelibila. Uz se tesim na druhy kolo, slibila jsem kamaradce!
mijaita
@kukulienka nemuzu se dojist te polevky a vyladila jsem dnes sirokyma nudlema. Se smetanou jsem odfotila, tu pridavam pokazde. Ale vis co udelam priste? Uplne stejne, jen to nebude polevka, ale omacka s tema sirokyma nudlema! Jeste ji trochu upravim. Labúúúžo ! :-)


radost
@mijaita
sledujem tvoje polievkové nadšenie..:-)
varíš zo šampiňonov..či aj iné huby možno..??
mijaita
@radost varim z jakychkoliv, ale tuhle polevku jsem varila vyhradne z hlívy. Opecu ji na masle hezky do ruzova, podusim, pak dam do vyvaru. Dnes jsem ve vyvaru uvaril nudle se spenatem a pak jsem dodala tu hlivu. Z kazdych hub (cerstvych, susenych, hlivy i zampionu) bude polevka skvela a soucasne i jina!
elixir
Ste ma nakopli peknou odozvou na polievku, tak som ju tiež dnes uvarila. :) Vymenila som olej za maslo a vynechala som vajíčko a papriku... ako huby som vzala mrazenú zmes. Špenát v kombinácii s hubami ma celkom nadchol... ešte som ho do polievky takto v celku nedávala. :) Ďakujem za recept @kuku :)



kukulienka71
baby, nevychádzam z údivu, ako viete čarovať s chuťami. @mijaita , ty si ako tá vaša dívka na koštěti, dexempo šupoplex a výborná polievka zasa trocha iného zloženia je na svete!:-) @elixir , som veľmi rada, že aj teba som vedela inšpirovať. Ďakujem vám obom za krásne fotky, nech vám polievka padne na úžitok!
kecemis
Dakujem za vybornu polievku. Zial fotku nemam, pretoze sa zjedla skor ako som mohol odfotit. Dokonca sa ani mne neuslo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia