Hubové rizoto

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. V kastróle rozohrejeme olivový olej a orestujeme na ňom nadrobno pokrájanú šalotku s cesnakom pokrájaným na plátky a dubákmi. Pridáme ryžu, prehrejeme ju a potom zalejeme horúcim vínom. Keď sa víno vstrebe, prilejeme asi šálku horúceho vývaru, osolíme a ochutíme čerstvo zomletým korením.
  2. Potom za stáleho miešania ďalej varíme na miernom plameni, pričom občasným dolievaním horúceho vývaru udržujeme kašovitú konzistenciu. Keď je ryža uvarená al dente, postupne pridávame maslo a za stáleho miešania ho rozpúšťame v rizote.
  3. Maslo musí byť stále v pohybe, aby sa mohlo spojiť s tekutinou – vďaka tomu rizoto nadobudne povestnú krémovitosť. Nakoniec stiahneme z plameňa, pridáme parmezán a necháme ho v rizote rozpustiť.