Hubové lasagne (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Ešte som mala dubáky v mrazničke, tak som spravila z nich lasagne.
6 porcií |
60 minút príprava |
35-40 minút na 200 °C |
Postup
- Suroviny na prípravu lasagní.
- Hlavnou zložkou v jedle budú dubáčiky.
- Prerastanú údenú slaninu nakrájame na kocočky, prípadne pásiky.
- Cibuĺu tiež nakrájame.
- Na olivovom oleji orestujeme aj slaninku, aj cibuľku.
- Huby nakrájame na jemnejšie.
- ...pridáme ich do panvice, začneme ich dusiť,možeme aj podliať vodou. osolíme, okoreníme,pridáme petržlenovú vňať.
- Nakoniec pridáme rozkrájane paradajky a už len krátko podusíme.
- Kým sa huby dusia, tak si pripravíme bešamelovú omáčku. Do oleja dáme hladkú múku, urobíme tzv.zápražku ,osolíme ,okoreníme , pridáme mletý muškátový oriešok, zalejeme mliekom, prevaríme a nakoniec pridáme strúhaný syr, pomiešame.
- Nastrúhame si syr. Pôjde aj do bešamelovej omáčky, aj na lasagne.
- Do janskej misy začneme ukladať lasagne. Začneme bešamelovou omáčkou, potom dáme plátky cestovín....
- ...potom dáme hubovo-paradajkovú zmes....
- na to bešamel a takto striedame vrstvy, pokiaľ máme suroviny.
- Končíme bešamelom, na ktorý navrstvíme zvyšný strúhaný syr.
- Pokvapkáme olivovým olejom a dáme do rúry piecť. Najprv zakryté,potom odokryté. Pečieme cca 30-40 minút. Po upečení nakrájame na porcie a podávame.
- Prajem dobrú chuť.