Hubové lasagne (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Ešte som mala dubáky v mrazničke, tak som spravila z nich lasagne.

6
porcií
60 minút
príprava
35-40 minút
na 200 °C

Postup

  1. Suroviny na prípravu lasagní.
  2. Hlavnou zložkou v jedle budú dubáčiky.
  3. Prerastanú údenú slaninu nakrájame na kocočky, prípadne pásiky.
  4. Cibuĺu tiež nakrájame.
  5. Na olivovom oleji orestujeme aj slaninku, aj cibuľku.
  6. Huby nakrájame na jemnejšie.
  7. ...pridáme ich do panvice, začneme ich dusiť,možeme aj podliať vodou. osolíme, okoreníme,pridáme petržlenovú vňať.
  8. Nakoniec pridáme rozkrájane paradajky a už len krátko podusíme.
  9. Kým sa huby dusia, tak si pripravíme bešamelovú omáčku. Do oleja dáme hladkú múku, urobíme tzv.zápražku ,osolíme ,okoreníme , pridáme mletý muškátový oriešok, zalejeme mliekom, prevaríme a nakoniec pridáme strúhaný syr, pomiešame.
  10. Nastrúhame si syr. Pôjde aj do bešamelovej omáčky, aj na lasagne.
  11. Do janskej misy začneme ukladať lasagne. Začneme bešamelovou omáčkou, potom dáme plátky cestovín....
  12. ...potom dáme hubovo-paradajkovú zmes....
  13. na to bešamel a takto striedame vrstvy, pokiaľ máme suroviny.
  14. Končíme bešamelom, na ktorý navrstvíme zvyšný strúhaný syr.
  15. Pokvapkáme olivovým olejom a dáme do rúry piecť. Najprv zakryté,potom odokryté. Pečieme cca 30-40 minút. Po upečení nakrájame na porcie a podávame.
  16. Prajem dobrú chuť.