Hubová paštéta (fotorecept)
Autor receptu: bigbadboy1
Na túto paštétu sa mi najviac osvedčili modráky (Hríb siný Boletus luridus - Hubári ho
zbierajú málo, lebo ich
odrádza modranie
dužiny ktoré sa ale po pár sekundách tepelnej úpravy stratí a huby získajú krásnu žltú farbu. )
Samozrejme použiť môžeme aj iné huby alebo zmes.
Recept som objavil pred pár rokmi na internete keď sa mi podarilo nazbierať veľa hub a
nevedel som čo s nimi :-)
Teraz robím paštétu každý rok samozrejme recept som si trochu upravil.
180 minút príprava |
120 minút na 100 °C |
Postup
- Dnes sa mi podarilo nazbierať 5 kg modrákov , tak som sa rozhodol že pri varení paštéty urobím pár fotiek a pridám recept na Varechu.
- Pripravíme si suroviny, papriku očistíme a z každej odrežeme aj špičku asi 1 cm.
- Roztopíme bravčovú masť na ktorej podusíme cibuľu a papriku.
- Hríby nakrájame na menšie kúsky aby nám skôr zmäkli, obaríme v slanej vode necháme odkvapkať a pridáme k cibuli a paprike. Dusíme pokiaľ huby nezmäknú.
- Zmes necháme schladnúť a rozmixujeme, osolíme, dochutíme korením, vegetou a feferónkami .
- Pridáme vajcia, poriadne rozmiešame a naplníme do pohárov.
- Sterilizujeme 2 hod pri 100 °C.
- Dobrú chuť.