Foto: kimlo
Keďže sa tento rok hubám výnimočne darí, ponúkam osvedčený recept na spracovanie bohatého obsahu Vašich košíkov...
90 minút
príprava
príprava
45 minút
na 100 °C
na 100 °C
Postup
-
1
Huby nakrájame na kúsky.
-
2
Papriku a chilli nakrájame.
-
3
Cibuľu nakrájame nadrobno a osmažíme na oleji.
-
4
Pridáme nakrájanú papriku, opražíme, a pridáme nakrájané huby.
-
5
Podusíme, ochutíme ostatnými prísadami a necháme vychladnúť.
-
6
Potom rozmixujeme ponorným mixérom, ale mierne, aby zostali aj kúsky húb. Naplníme do pohárov a sterilizujeme 45 minút pri 100°C. Podávame natreté na hriankach.
:-) ukladám a dám vedieť
a základ z tejto nátierky, ked som ju koštovala pred pridaním korenín, mi neskutočne chutil, tak som druhú várku dosť cibule, chilli, paprika, huby zasterilizovala, takú hubovú zmes, budem mať po ruke na praženicu, do plniek do mäsa a pod
dík za recept
tak to sú aké krásne modráčiky! To tu u nás na dolniakoch také nevidno, dostala som sa k nim vždy buď na Liptove alebo na Šumave. Fakt závidím. Nie je ich škoda na nátierku? Asi nie, zrejme máte húb dosť :-) A mackovia neobťažujú?
Ďakujem za pripomenutie receptu, tiež by som ju spravil ale u nás akosi ešte nerastú... :-)
Áno, túto jeseň ich jesto naozaj hodne, priznám sa, že drvivú väčšinu mi nanosia moji chlapi krčmový, len preto som si dovolila takto ich použiť. Ale chuť je neprekonateľná...