Hubová masala s jarnou cibuľkou

Autor receptu: methi

Podávame s plackami, napríklad: Čapati, Paratha, Naan.

Postup

  1. Kešu orechy na pol hodinu namočíme vo vode.
  2. V hrnci zohrejeme lyžicu ghí. Pridáme nakrájané 2 cibule a cesnak a restujeme do mäkka. Pridáme nakrájanú paradajku a znova restujeme, až kým paradajka nie je mäkká. Túto zmes necháme trocha vychladnúť.
  3. Potom ju rozmixujeme s troškou vody z kešu orechov. Pridáme k zmesi kešu orechy a znova vymixujeme na pastu. Odložíme bokom do ďalšieho použitia.
  4. V tom istom hrnci znova zohrejeme lyžicu ghí. Pridáme rímsku rascu a necháme ju rozvoňať.
  5. Potom pridáme 1 nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme na silnom ohni do hnedkava.
  6. Potom pridáme nadrobno nakrájané šampiňóny, soľ a na silnom ohni ich 2 minúty opekáme. Potom oheň zmiernime a 8 minút dusíme (bez podlievania) pod pokrievkou.
  7. Pridáme kurkumu, čili korenie, garam masala a premiešame.
  8. Ďalej pridáme pripravenú pastu, troška vody...
  9. ... sladkú smotanu, dobre premiešame a privedieme do varu. Oheň zmiernime a 2 minúty povaríme. Treba to premiešavať, aby nám to neprihorelo a ak by bola masala príliš hustá, môžeme pridať ešte troška vody.
  10. Do hotového jedla zamiešame nadrobno nakrájanú zelenú časť jarných cibuliek.