Foto: danculka
Naozaj som vyskúšala zaváranie so soľou,ako ponúka Mudr Bukovský,vyskúšala som to na čerešniach naozaj to nemá chybu,teraz ponúkam tento recept...
45 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Očistené hrušky,nakrájame na krížalky...
-
2
černice umyjeme...
-
3
naložíme do pohárov striedavo hrušky a černice a do každého pohára dáme dve štipky soli/toľko ,čo chytíme medzi prsty je štipka/ a zalejeme vodou a dáme sterilizovať pri teplote 95-97 st na 25-30 minút,podľa toho, aké je tvrdé ovocie
-
4
neotvárajne skôr ako o 40 dní,soľ vytiahne z ovocia cukor a voda má chuť jemného ovocného čaju,pre nás dia je to super nápad....
ukladám a skúsim aj s iným ovocím... vďaka za inšpiráciu...