Štrúdľa
Hruškovo-orechová štrúdľa v pudingovom kréme
Autor receptu: redakcia
Postup- Cesto: Zmiešame všetky ingrediencie a vytvoríme
cesto, zabalíme ho do fólie a necháme odstáť
pol hodiny, potom natiahneme na pomúčený
obrus a plníme plnkou.
- Plnka: Hrušky nakrájame na tenké plátky, zmiešame
s cukrom, orechmi, namočenými hrozienkami,
nasucho opraženou strúhankou a so škoricou.
Zamiešame a plníme do vytiahnutého cesta, polejeme roztopeným maslom. Cesto potom zrolujeme a potrieme rozšľahaným
žĺtkom.
- Puding: Z mlieka, cukru, vanilkového pudingového
prášku, zo struku čerstvej vanilky a z rumu
spravíme hustejší puding, necháme ho vychladnúť
a primiešame jogurt, jemný tvaroh a trošku limetkovej
šťavy. Dezert podávame aj s kopčekom vanilkovej
zmrzliny.
|