Čatní
Hruškové čatní s tekvicou
Autor receptu: redakcia
Naše praprababičky vedeli chutne a kvalitne spracovať plody leta tak, aby im vydržali po celý rok. Mám rád, keď k tomu pridáme nový nápad, kúsok niečoho voňavého, nezvyčajného. Hľadajme inšpiráciu aj vo svete.
4 porcie |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Tekvicu očistíme a nakrájame na kocky asi 0,5 cm
veľké. To isté spravíme s hruškami. Speníme cibuľu na
olivovom oleji, pridáme tekvicu a pražíme asi 5 minút.
- Pridáme nakrájané hrušky a zastrekneme jablčným
octom. Jemne osolíme a pridáme cukor a koriandrové semienka. Dusíme
do stredne rozvarenej konzistencie. V prípade,
že nemáme dosť tekutiny potrebnej na rozvarenie,
prilejeme trocha vody.
- Naplníme do pohárov a necháme vychladnúť.
Podávame pri izbovej teplote.
- Tip: Čatní môžeme podávať k syrom, k jahňaciemu
mäsu, ale aj s vanilkovým mafinom.