Ovocná polievka
Hrušková polievka so syrovými guľkami (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Hrušky rozpolíme, ošúpeme, odstránime jadrovník a nakrájame na malé kocky. Do kastróla dáme vodu, cukor, dreň z vanilkového struku, citrónovú šťavu a biele víno. Pridáme hrušky, uvedieme do varu a varíme, kým sa nerozvaria. Potom ich rozmixujeme, dochutíme citrónovou šťavou alebo cukrom. Precedíme cez jemné sitko a necháme vychladnúť.
- Guľky z kozieho syra: Kozí syr a ricottu roztlačíme, pridáme uvedené suroviny a vymiesime hladké cesto, ktoré sa nelepí. Ak by sa ďalej lepilo, pridáme trocha múky. Z hotového cesta vytvarujeme malé guľôčky a opražíme ich na rozpálenom oleji pri teplote 165–170 °C dozlata. Opražené dáme odkvapkať a obalíme ich v práškovom cukre.
- Sušená mandľová špongia: Všetky uvedené suroviny rozmixujeme, precedíme cez jemné sitko a pripravenú tekutinu nalejeme do fľaše na výrobu šľahačky. Pridáme 2 až 3 bombičky a necháme v chladničke odležať asi 2 hodiny. Potom striekame do polovice umelého pohára a vložíme do mikrovlnnej rúry na 18–20 sekúnd. Tekutina v pohári zvýši svoj objem a vznikne „špongia“. Hotovú vyberieme z pohára na plech a dáme sušiť do sušičky.
- Vychladnutú hruškovú polievku podávame s opraženými syrovými guľkami a kúskami usušenej mandľovej špongie.
|