Foto: lucylee
Už som tu dávala recept na zemiakové lokše, teraz pridávam recept na hrubé lokše. Opäť, jedla som ich prvý raz na východe a väčšinou Zobraziť celý popisUž som tu dávala recept na zemiakové lokše, teraz pridávam recept na hrubé lokše. Opäť, jedla som ich prvý raz na východe a väčšinou sa k nim podáva tzv. podbitá fazuľa alebo zemiaky (na kyslo).
Postup
-
1
Na doske si zmiešame múku, soľ, sódu bikarbónu a cukor.
-
2
Prilievame kyslé mlieko. Pripomínam, že rozpis surovín je len približný, možno bude potrebné pridať viac mlieka alebo múky.
-
3
Vypracujeme nelepivé cesto, z ktorého urobíme valec.
-
4
Nakrájame a vytvarujeme si bochníčky.
-
5
Z každého bochníčka si urobíme šúľok.
-
6
Zatočíme a urobíme ulitu.
-
7
Ukladáme vedľa seba.
-
8
Každú ulitku vyvaľkáme do tvaru kruhu na hrúbku asi 5mm.
-
9
Do panvice dáme rastlinný olej a z každej strany opekáme lokše. Pred pečením poprepichujeme nožom.
-
10
Ukladáme na seba a servírujeme. Veľmi dobré sú s domácim slivkovým lekvárom. My me ich podávali s fazuľou na kyslo. Dobrú chuť!
@julica , toho oleja ide len toľko, aby sa mali na čom opiecť, nesmú byť mastné. Ja keď som ich jedla prvý raz, tak by ma ani nenapadlo, že sa pečú na oleji, vôbec neboli mastné...