Hŕstková polievka (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Toto je tiež jedna z obľubených polievok u nás. Robím ju hustejšiu. Dnes som vyvarila v nej udené kolienka.

10
porcií
10 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na polievočku.
  2. Do velkého hrnca dáme variť dobre umyté údené kolienka.
  3. Po cca 60 min. varenia su kolienka uvarené, vytiahneme ich z vývaru a dame na tanier.
  4. Očistíme si zeleninu a zemiaky, nakrajame na kolieska a križalky.
  5. Do vývaru z kolienok dáme asi 1/4 zmesi Hŕstka + za hrsť krupov a budeme variť, kým nie je polomäkká. Potom pridáme zeleninu a zemiaky. Varíme do mäkka.
  6. Na panvici si na oleji opražíme hladkú múku, pridáme červenú ml.papriku , zalejeme vodou, premiešame a vlejeme do polievky.
  7. Ochutnáme, dochutíme, pridáme petržlenovú vňať a podávame s chlebíkom,alebo iným pečivom. Polievka je sýta. Dobrú chuť. Komu je malo, dá si z údeneého kolienka mäsko s chlebom a horčicou.