Hroznovo-maková štrúdľa

Autor receptu: krondu

Ostalo hrozno zo zavarania tak som sa odvazila urobhit zmenu.miesto visni som pridala hrozno, ale nepacili sa mi kvostky.Preto radsej pridajte bezkvostkove hrozno.:-)

4
porcie
40 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na cesto zmiesime do gule a nehame 30min. odlezat.
  2. Pripravime si plnku: do hrnca si dame zohriat mlieko(ale najprv menej,ak bude treba tak si dolejte). Pridame zomlety mak, cukor, piskoty a miesame kym nam nevznikne hmota.odstavime a nehame trochu vychladnut.
  3. Odlezane cesto si rozvalkame(pozor lepi sa). do vychladnutej plnky dame hrozno a natrieme na cesto.opatrne ho zrolujeme a dame na vymasteny plech.
  4. Pecieme cca 40min. Pri 160-180st.